Det är måndag 1 april 1996, dagen som formar honom till personen han blir som vuxen…

Den första april 1996 är Jonathan nio år och han lovar sig själv att han en dag ska få Göran att berätta sanningen…

Den verkliga sanningen och inte den lögn som Göran den första april berättade för Jonathans pappa Tony.

Ett löfte som han lovar sig själv i samma stund som han läser sin pappas avskedsbrev… Sanningen och ingenting annat än sanningen är det som gäller!

Göran Hagman, kommer aldrig att ges någon annan möjlighet än den att berätta sanningen för Jonathan. Han kommer ändå att dö i tron att om han säger sanningen så kommer han att förlåtas och…

Jonathan har väntat så länge på dagen då han ska få se honom dö i tron att han ska benåda honom, att han ska få leva vidare!

Jonathan Skoglund

Han har redan som tioåring insett vad lögnerna hade för syfte för Göran, det var absolut inte för att inleda ett kärleksfullt förhållande med Anna. Inte alls låg det till så att Göran älskade hans mamma och att de två hade haft ett längre förhållande bakom hans pappas rygg. Den lögnen lade han till endast för att Tony skulle ta sitt liv måndagen den 1 april 1996. Men varför?

Jonathan och hans vänner blir med åren allt mer effektiva på att skaka fram sanningen ur dem som tror sig då få överleva… bara de säger som det är.

Det känns oerhört fantastiskt att äntligen vara igång med skrivandet på riktigt igen, jag har låtit en person läsa prologen och kapitel 1, en person som jag litar väldigt mycket på, en person som har känslan för denna typ av shanger inom bokvärlden.

Den feedback jag kommer få kommer vara oerhört värdefull för mig och mitt skrivande av de fem böckerna i serien, LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN

Nu är jag igång på riktigt❗

STEFANDI-OMNIA.COM

Ett fantastiskt givande telefonsamtal, gav mig svar…

Ett självmordsbrev från en pappa till sin son, vad gäller då för en präst i sin absoluta tystnadsplikt?

Jag skriver nu på ett självmordsbrev från en pappa till sin son, ett ruskigt brev att skriva, ett ruskigt brev där innehållet är än mer skrämmande och tung börda att bära på än själva döden 😱 för den nioåriga sonen Jonathan. Han som väljer att visa brevet för kyrkoherden som precis har genomfört ceremonin i kyrkan för pappans eviga vila och för vännerna och familj ett sista farväl.

För att få exakt vetskap hur och på vilket sätt en präst får och kan förhålla sig till den kunskap och kännedom som brevet innehåller och då vad som gäller den absoluta tystnadsplikten kontaktade jag idag Svenska Kyrkan och där fick prata med en fängelsepräst. Han som välvilligt tog sig ann mina funderingar och frågor, han ska nu läsa brevet. Ta till sig att han hypotetisk får det av ett barn som är nio år, barnet vars pappa han precis har haft begravningscermoni för. Hur skulle han förhålla sig till den verklihverkligheten och den absoluta tystnadsplikten han lyder under, i det här fallet ber Jonathan att uppgifterna i brevet absolut inte får nå fram till hans mamma, vilket är hans pappas sista önskan i brevet.

Jag och prästen ska därefter träffas och får då höra på hans sätt att hantera det han ställs inför då han läser brevet. Jag jobbar oerhört mycket med research, eftersom en true crime är inget annat än på riktigt och då VIKTIGT ❗

Brevet som formade Jonathan till den han blev.

Jobbar fokuserad och målinriktad med allt 👊
STEFANDI-OMNIA.COM

En ny dag, en ny vecka…

Karaktären Jonathan

En ny dag, en ny vecka med nya möjligheter för mig att utveckla eller möjligen avveckla karaktären Jonathan Skoglund. Arbetet med att skriva del 1 i serien LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN fortgår. SUICIDIUM är titeln på första boken av fem i true crime serien.😱

Mer om serien läser du HÄR

Teaser till del 1 SUICIDIUM