Hur kommer han att tas emot???

Karaktären Jonathan Skoglund

Jonathan Skoglund är karaktären som först dyker upp av de tre huvudkaraktärerna i serien LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN. Den som jag är oerhört nyfiken på hur han kommer tas emot av läsaren / lyssnaren och om mottagandet kommer att ändras vartefter storyn berättas. För mig själv är Jonathan en väldigt speciell karaktär, med en personlighet som jag samtidigt kan älska och fullständigt hata. Men framförallt känna medlidande med, men ändå inte förståelse till hans egen syn på att andra ska lida för det han själv varit med om i livet.

I fredags hade jag ett givande möte och långt samtal med Jonas, han är fängelsepräst. Och van med att möta människor som begått grova brott. Människor som oftast likt Jonathan själva i unga år drabbats av saker som kraftfullt påverkar deras vuxenliv.

Jag är oerhört tacksam över detta samtal med Jonas som jag tar med mig i mitt skrivande men också i livet i övrigt. Det finns en annan sida av det vi tror har skett och fördömer som vansinnigt. En sida från barndomen som vi oftast aldrig vet någonting om!

Så vad hände egentligen med Jonathan som barn, det som formar honom till den han blir…

STEFANDI-OMNIA.COM

Dags att kliva in i en annan värld…

Tidsplanen är för mig satt, att dagligen leva i bubblan och världen som den bjuder mig på. Första delen med titeln SUICIDIUM Jag kliver nu på söndag  9  augusti in i manusskrivandet på riktigt, ett jobb som pågår fram till 30 oktober, deadline❗

Utgivningsplanen för samtliga fem delar är också utgivningsdatum satta för. Samtliga titlar i serien har fått  latinska ord, ord som är förknippade med en betydelsefull händelse för själva storyn. Första delen i serien har titeln SUICIDIUM – självmord

Det är en true crime serie, storyn från början till slut är helt byggd på verkligheten. Vilket gör allt för mig i mitt skrivande så mycket mer givande och fängslande. Det är nu det hela börjar på riktigt 😱

Läs mer om serien HÄR

STEFANDI-OMNIA.COM

Det är måndag 1 april 1996, dagen som formar honom till personen han blir som vuxen…

Den första april 1996 är Jonathan nio år och han lovar sig själv att han en dag ska få Göran att berätta sanningen…

Den verkliga sanningen och inte den lögn som Göran den första april berättade för Jonathans pappa Tony.

Ett löfte som han lovar sig själv i samma stund som han läser sin pappas avskedsbrev… Sanningen och ingenting annat än sanningen är det som gäller!

Göran Hagman, kommer aldrig att ges någon annan möjlighet än den att berätta sanningen för Jonathan. Han kommer ändå att dö i tron att om han säger sanningen så kommer han att förlåtas och…

Jonathan har väntat så länge på dagen då han ska få se honom dö i tron att han ska benåda honom, att han ska få leva vidare!

Jonathan Skoglund

Han har redan som tioåring insett vad lögnerna hade för syfte för Göran, det var absolut inte för att inleda ett kärleksfullt förhållande med Anna. Inte alls låg det till så att Göran älskade hans mamma och att de två hade haft ett längre förhållande bakom hans pappas rygg. Den lögnen lade han till endast för att Tony skulle ta sitt liv måndagen den 1 april 1996. Men varför?

Jonathan och hans vänner blir med åren allt mer effektiva på att skaka fram sanningen ur dem som tror sig då få överleva… bara de säger som det är.

Det känns oerhört fantastiskt att äntligen vara igång med skrivandet på riktigt igen, jag har låtit en person läsa prologen och kapitel 1, en person som jag litar väldigt mycket på, en person som har känslan för denna typ av shanger inom bokvärlden.

Den feedback jag kommer få kommer vara oerhört värdefull för mig och mitt skrivande av de fem böckerna i serien, LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN

Nu är jag igång på riktigt❗

STEFANDI-OMNIA.COM