STOR NYHET, det blir en deckarserie…

LÄNGS VÄGEN

DÖR VÄNSKAPEN

Kriminalromanen LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN blir i en hel deckarserie med samma namn.

Seriens grundstory kommer mycket att baseras på en verklighet av det som händer mellan tre nära vänner och deras vänskap då affärerna de gör tillsammans och beloppen de hanterar blir större och större. En verksamheten som växer, vilket också deras umgängeskrets gör. Kretsen av personer i den värld där pengarna styr allt, så även över vännernas långa vänskap och deras liv. De fiktiva karaktärerna barndomsvännerna Steven, Carl-Göran och Sergio är alla uppväxta i Nacka. Carl-Göran sedan många år under pojklagsåldern upp till juniorlaget spelandes i fotbollslaget Djurgårdens IF tillsammans med Sergio. Sergio är tredje generationen i släkten Roncelli från Brescia i norra Italien, som kom till Sverige och Nacka på 1950-talet då arbetsinvandringen är stor till fabrikerna i Sickla, då speciellt till Atlas Copco.

Så här ser arbetsomslaget till serien ut

Mina egna tankar.
Från början hade jag tänkt mig en helt fristående bok, men då jag nu märkt av hur svårt det är att välja ut delar av det jag vill ha med i kriminalromanen KATTSTRYPAREN Rum 419 så har beslutet vuxit fram att LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN blir en deckarserie i minst fem fristående böcker med en gemensam tråd och de tre huvudkaraktärerna som följer med ända till vägens ände.Vill du läsa mer om serien redan nu, så finns mer information HÄR

Lördags jobb, redigering av 6 kapitel…

Kapitel 48 – 54 redigeras

Lördags jobb blev att redigera 6 stycken kapitel, kapitel 48-54. Kändes gött att inte idag behöva sätta mig vid datorn utan sätta mig i den fantastiskt sköna biofåtöljen i skrivarlyan. Kaffe, vatten, glass och en fläkt som blåser kall luft. Blir jobb hela helgen med avbrott för VM-Fotbollen.

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM

Fyra kapitel skrivna på två dagar…

Haft bra flyt med skrivandet de sista veckorna, efter att jag böt ut tidigare redaktören och fått in en ny helt fantastisk inspirerande person så får jag både energi och inspiration att nu jobba med ett upplägg i mitt skrivande som är bäst för mig. Och som dessutom är vedertaget i branschen som en norm. Att författaren skriver hela råmanuset klart innan någon annan tar vid.

Så jag är mycket nöjd över flytet som jag nu har i skrivandet, fyra kapitel på två dagar. Kapitlen som baserdade på den verklighet i tiden juni 2013 och händelsen då Kronofogden utför en oaviserad tillgångsundersökning som omgående övergår i en utmätningsförrättning. Där värden för miljoner togs med. Spännande att skriva och förhoppningsvis än mer spännande för läsaren att läsa!?

Jobbet går vidare hela veckan med att skriva vidare på manuset, snart dags att börja jobba med kapitlen om själva mordet.

//Stefan//