1a sättningen, kom idag…

Att skriva en bok, är inte bara att skriva manus och sen skicka tryckeriet. Det vore alldeles för enkelt!

Glöm mitt manusskrivande, vi går till det som händer efter att jag skrivit klart. Redaktören granskar, kommer med förslag på det som ska ändras, läggas till, tas bort eller skrivas om helt. Korrekturläsaren kontrollerar texten, stavfel, särskrivningar, att alla tecken sitter rätt och används på rätt sätt. Hela tiden då redaktören och korrekturläsaren jobbar får jag uppdateringar på vad som händer dem emellan. Får sedan ett redigerat manus att läsa igenom och godkänna innan allt skickas till sättaren.

Så kommer då 1a sättningen av manuset. Hur inlagan i den färdiga boken kommer se ut. Då är det bara att sätta sig och läsa. Jag kollar så att storyn har flytet och övergångarna är bra, så även Cliffhangers. Min redaktör kollar allt övrigt. Sen stämmer vi av med varandra innan…

Våra åsikter om ändringar etc går till sättaren fär att åtgärdas… 2a sättningen kommer, vi kollar igenom allt igen, stämmer av, eventuella ändringar åtgärdas av sättaren och tredje sättningen skickas och då är säkerligen allt på plats och jag säger efter samråd med redaktören OK till att inlagan skickas till tryckeriet. 3 veckor senare är boken klar för att levereras.

Färdiga boken kommer till förlaget första veckan i oktober

Så här ser förlagets sida om boken ut: HÄR

I helgen hade jag faktiskt tid att gå på födelsedagsfest där denna bild togs 👍

STEFANDI-OMNIA.COM