Hur kommer han att tas emot???

Karaktären Jonathan Skoglund

Jonathan Skoglund är karaktären som först dyker upp av de tre huvudkaraktärerna i serien LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN. Den som jag är oerhört nyfiken på hur han kommer tas emot av läsaren / lyssnaren och om mottagandet kommer att ändras vartefter storyn berättas. För mig själv är Jonathan en väldigt speciell karaktär, med en personlighet som jag samtidigt kan älska och fullständigt hata. Men framförallt känna medlidande med, men ändå inte förståelse till hans egen syn på att andra ska lida för det han själv varit med om i livet.

I fredags hade jag ett givande möte och långt samtal med Jonas, han är fängelsepräst. Och van med att möta människor som begått grova brott. Människor som oftast likt Jonathan själva i unga år drabbats av saker som kraftfullt påverkar deras vuxenliv.

Jag är oerhört tacksam över detta samtal med Jonas som jag tar med mig i mitt skrivande men också i livet i övrigt. Det finns en annan sida av det vi tror har skett och fördömer som vansinnigt. En sida från barndomen som vi oftast aldrig vet någonting om!

Så vad hände egentligen med Jonathan som barn, det som formar honom till den han blir…

STEFANDI-OMNIA.COM