Förbannad på dom små…som inte tar ansvar

NU ÄR jag heligt förbannad och upprörd på dom!
Är du en av dom?
Dom som säger en sak, och gör tvärt om!
Är du en av dom som säger exakt så som flera av mina ”vänner” sa till mig EFTER att jag kom hem från sjukhuset några dagar innan julafton år 2008. Jag hade då kämpat för mitt liv från i början av september samma år, efter att jag drabbats av tre hjärnblödningar på nio dagar. Jag dog natten mellan 16/17 september 2008. Jag passerade genom tre akutsjukhus fram tills den 10 oktober, tre sjukhus som alla jobbade hårt och proffsigt för att rädda mitt liv. Livet som räddades till att bli ett förlamat liv, där jag aldrig mer skulle kunna gå igen! Därefter två månader inneliggande på rehabklinik.
Det är nu inte min sjukdom detta inlägg handlar om, det ska handla om DOM som kom och dom som sa att dom skulle komma eller att dom tänkt att komma och hälsa på mig då jag låg inne på sjukhuset eller rehab kliniken. DOM som kom en eller flera gånger under denna tid, typ som mina föräldrar som till och med flyttade ner från Dalarna och hem till min familjs bostad under flera månader. Är du en av DOM som verkligen ställer upp, som verkligen gör det som du själv önskar att någon gör för dig om samma sak händer dig, som om det vore du. DOM som gläds med dig och får dig tillbaka till din livsglädje, med ett eller flera besök av DOM som bryr sig om dig och inte bara om sig själv!
Eller är du en av dom som bara bryr dig om dig själv?
Du som säger till mig av ett påhittat dåligt samvete när vi träffas; ”Du jag tänkte komma och hälsa på, men jag hann inte…”
Är du en av dom som inte hinner att ta två timmar av ditt liv under, fyra månader, till att hälsa på någon som verkligen skulle glädjas av ditt besök! Är du en av dom som tror att jag eller någon annan som inte fick ett besök av dig tror att du talar sanning när du säger att du tänkt hälsa på. Är du en av dom som tror på att vi tror på dig, då är du också en av dom som inte tar ansvar för andras liv och välmående. Då är DU en av dom som går ut på krogar, går på fester, går och shoppar, åker på resor inom och utanför Sveriges gränser, gör precis allt det där som bara du personligen har glädje av på bekostnad av andra människors liv. Och sen när du själv drabbas av nedstängning och förbud och i värsta fall att du är en av dom som smittas av Corona, klagar du högst av alla hur orättvist allt plötsligt blivit för dig och dom övriga som inte heller kan ta ansvar för mer än sitt eget ego! ÄR DU EN AV DOM?
Som inte förstår att människor som likt mina föräldrar, som idag närmar sig 80 år och där en är dryga 80 år, sitter i stort sätt inlåsta på grund av dom, möjligen du, som bara bryr sig om sig själva. Min pappa fyllde 85 år nu i somras, min mamma fyller 80 år i januari 2021. Jag och min syster med familjer kan bara hoppas på att vi har möjlighet att i januari när våran mamma fyller år kan åka till Dalarna och då fira deras 165 år tillsammans.
Men om dom som inte idag tar fullt ansvar över sitt eget liv och alla andra människors liv, om dom inte ändrar på sitt beteende så kommer inte vi (jag och min syster) och många andra med oss att någonsin mer kunna fira eller ens träffa våra nära och kära innan deras liv är över och vi bara kan konstatera att vår livshistoria tillsammans har nått fram till THE END!


Är du en av DOM vänner som jag valt att behålla, eller du en av dom som jag valt eller väljer bort?