VAD VET POLITIKERNA OM DÅLIG SJUKVÅRD, NÄR DE SJÄLVA INTE SKÖTER SITT EGET ARBETE MED FULLT ANSVAR!

Jag skulle kunna skriva så mycket om den SJUKAvården, vården där vi patienter bara blir sjukare än vad vi var innan vi uppsökte vården. Är så innerligt trött, eller rent ut sagt FÖRBANNAD på alla ”SEVEN ELEVEN läkarna” jag mött på vårdcentralerna som jag tvingats att besöka för att få vård. Vård för att kunna bli frisk! Den SJUKAvården på vårdcentralerna (läs ”sjukcentralerna”) är inget annat än en katastrof för den som blir utsatt för vården då ansvaret läggs fullt ut på ”SEVEN ELEVEN läkarna”.

Jo jag vet, jag har själv hamnat där och jag har fått tre av dessa ”SEVEN ELEVEN läkare” på två olika vårdcentraler här i Norrköping sparkade. En av dessa var överläkare och medicinsk ansvarig.

Överläkaren som ansåg att hans kollega hade gjort en korrekt medicinsk bedömning av mitt knä år 2012. Den korrekta bedömningen var en översträckning i knät som skulle gå över med Alvedon i 4–5 dagar. Då jag ändå påpekade att knät låser sig i bakre läget som tyder på en meniskskada så menade han ändå att det bara var en översträckning som skulle ge med sig så fort svullnaden gått ner. Jag påpekade att en röntgen krävdes för att kunna göra en korrekt medicinsk bedömning, han vägrade ge mig en sådan magnetröntgen.  När sedan en privatläkare / ortoped dagen efter undersökte mitt knä så kunde han med sin undersökning säga att det var en meniskskada, korsbandsskada och troligen något mer inne i knät som gått sönder.

Han skickade direkt iväg mig på röntgen, där det konstaterades att det var precis så som han känt att det var, menisk, två korsband och en större broskskada. Det blev operation två dagar senare och några månaders rehab innan jag var frisk igen. HADE KNÄT FIXAT SIG MED 3–4 dagar med Alvedon?  Nej anser jag, den medicinsk ansvariga överläkaren på Aleris vårdcentral ansåg ändå trots att han fick facit i handen att hans kollega hade gjort en rätt medicinsk bedömning utav vad han då visste om vid undersökningstillfället! Trots facit på att knät var helt trasigt så kunde han inte erkänna att dem hade gjort fel.

Men som sagt så fick de båda sparken efter att jag skrev ett längre blogginlägg och skickade länken till inlägget på mejl till hela Aleris styrelse med även en länk till deras patient policy som finns på deras hemsida. En policy som dessa två läkare vägrade att följa och då fick sparken.

Den tredje läkaren var också en äldre överläkare som egentligen gått i pension och ej heller han gjorde en korrekt medicinsk bedömning av min sjukdomsbild. Den storyn är mycket lång, men det slutade med att jag, läkaren och hela sjukvårdsledningen hade ett möte. Mötet som slutade med att läkaren som först trodde han stod högst över alla där i rummet och verkligen mycket högre än mig. Men efter att jag läst upp två paragrafer i sjukvårdslagen och frågade honom åter och åter igen om det fanns någonting i dessa paragrafer som han följt. Det slutade med att han satt på en stol i ett hörn i rummet och likt en ledsen hundvalp insåg att han inte hade någon av hela sjukvårdsledningen med sig på sin sida.
När vi lämnade rummet kom den högst ansvariga för vårdcentralen fram och tog mig i handen och tackade för att jag läxade upp läkaren som alltid vägrat att ta till sig något som någon annan sagt till honom. Den ansvarige skickade sedan ett mejl och berättade att han hade fått gå på dagen från sin tjänst.

 

Men nu till dagens ställda diagnos. I oktober 2016 drabbades jag av smygande men ändå kraftiga smärtor i höger höft. Jag söker mig till vårdcentralen och får en ny ”SEVEN ELEVEN läkare”, läkaren pekar med sitt pekfinger tre gånger på utsidan av min höft där jag ligger på undersökningssängen. Genom dessa tre pekningar så konstaterar hon att jag har en inflammation i en slemsäck, så kallad ”bursit”. Jag opponerade mig att hon gjort sina tre pekningar på helt fel ställe på höften, men hon gav inte med sig utan sa att hon nu skulle behandla mig med en ”mhargldådf mhgatjm”. Ja det gick inte att höra vad hon sa, eftersom hon inte kunde uttala behandlingen hon skulle utföra på svenska. När jag ser att hon tar fram en spruta så inser jag att det var ordet en injektion kortison som hon skulle ge mig mot den inflammerade slemsäcken. Hon gav mig sprutan som också innehöll en bedövningsdos. Ja smärtan släppte i exakt tre dagar. Sen var det åter på ruta ett igen.

Jag ringer vårdcentralen och får då klart för mig av ingen mer spruta kan ges tidigast efter det gått trettiodagar så jag fick återkomma då igen. Men jag förklarade att jag ville ha en mer korrekt medicinsk bedömning än en läkare som pekade tre gånger med fingret och sen satt in en spruta som inte hjälpte.

 Sjuksystern svarade att bedömningen är korrekt och att det är det som gäller och om en månad var jag välkommen igen att ringa och boka tid. Jag bad om att redan nu få boka tiden om en månad men det gick inte. Efter en månad ringer jag igen och får då en ny tid om 1,5 månader bort. Ny pekundersökning, ny spruta och jag ber om att få en antiinflammatorisk medicinering också ihop med sprutan kortison/ bedövning. Men nej, sprutan skulle räcka ansåg läkaren. Skulle den inte hjälpa denna gång så tar vi en till om 30 dagar…. 3–4 dagar utan värk sen åter på ruta ett.

När min läkare som opererade min fot fick höra om detta så precis innan operationen skulle genomföras så undersökte han höften och kunde snabbt konstatera att det absolut inte är en slemsäcks inflammation utan en inflammation i sen- och muskelfästen som troligen också gått in i höftleden. Tyvärr fick inte han överta behandlingen eftersom den behandlande läkaren inte skrivit en remiss, hon vägrar sedan att skriva en remiss till sjukhuset.

I måndags började även vänster höft att få samma symtom som höger och det har stegrat sig mer och mer, så i natt vaknade jag av värken och beslöt då att nu idag söka akut vård på akuten. Fick en kanonbra läkare som kunde lätt konstatera att jag har en stor inflammation i båda höfterna/bäckenet som kan leda (om det inte redan så gjort efter tio månader utan behandling) till artros. Läkaren skrev direkt ut en remiss till röntgen, antiinflammatorisk medicin och sjukgymnastik. Så i morgon ska jag röntga båda höfterna för att se om det påbörjats artros, nästa vecka kommer jag börja sjukgymnastik med vattengympa.

Men som läkaren sa. DU SKA HELST INTE ALLS GÅ ETT ENDA STEG, vilket jag förstår inte kommer att kunna ske. Men tänk på vilka steg du måste ta och ta inga andra steg tills detta har börjat ge med sig…

Rubriken till detta inlägg löd så här:   
   

Vad vet politikerna om dålig sjukvård, när de själva inte sköter sitt eget arbete med fullt ansvar!

 

Politikerna som hela tiden säger att vi människor söker upp akuten för åkommor som inte kräver akut sjukvård. Nej det kanske inte den kräver just då, men söker vi vården på vårdcentralerna som politikerna vill att vi ska göra så blir det ändå akutvården som får ta hand om det som inte ”SEVEN ELEVEN läkarna” klarar av att bedöma och behandla så att vi patienter blir friska. Det är inte på vårdcentralen som de duktiga läkarna jobbar (finns få undantag, väldigt få!). Vi får ingen vård, vården får vi på akuten.

Tyvärr var jag idag inte ensam i väntrummet som sökt mig till akuten för att få en riktig bedömning och vård. Där satt en dam över 80-år som igår besökte vårdcentralen och blev beordrad Alvedon i 3–4 dagar för att återkomma om det inte blev bättre. Damen bodde långt ute på landet så bara att ta sig till vårdcentralen med sitt skadade ben tog hårt på henne. Idag hade hennes dotter åkt dit för att se hur hon mådde. Dottern jobbade själv på Ortopedavdelningen på Vrinnevisjukhuset där vi nu satt i väntrummet och pratade om sjukvårdens vårdcentraler och sparkade politiker som saknar ansvar över det dom får betalt för att utföra.

Hur hade denna dam haft det om några dagars vård med ”SEVEN ELEVEN” metoden: bota allt med Alvedon som egentligen direkt kan åka till 7 ELEVEN och köpa ut i stället för att betala en avgift till ”sjukcentralerna”!

Nu testar jag lite mer på att ta ett steg i taget, stegen som bara behövs. Övriga steg skiter jag fullständigt i att ta ansvar över, jag inlämnar misstroendeförklaring mot övriga steg! Det är ett bra beslut till ett friskare liv och jag kommer nu att se över företagets försäkring till att få privat vård, fram till dess kommer jag att alltid söka vård på akuten.

Ha det bäst!

För det har jag 🙂
//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM