Grunden för mitt beslut enligt PRESSMEDDELANDE 27 april 2018.

Då jag som författare skriver en bok, en kriminalroman som är byggd på verklighet så måste tilliten till det jag skriver vara helt hundra. Jag är inte där ännu till att nå upp till etthundra…

 

Tillit är för mig viktigt att uppnå, att mina läsare ska känna tillitens styrka i mina böcker är viktigast av allt för mig som författare. Böcker där storyn är byggd på verkliga händelser, där karaktärerna i storyn är fiktiva (påhittade namn). Karaktärerna, de som ska visualisera storyn från start och hela vägen till slutet. Jag har jobbat stenhårt sedan i oktober 2013 med verkligheten, verkligheten som ännu idag uppdateras dagligen.

Då är jag ännu inte framme vid målet, etthundra!

Jag är vid nittiosju nu…

 

För ca en månad sedan ringde en person inom rättsväsendet som jag har stor tillit till, personen berättar att det pågår flera utredningar där särskilda kammaråklagaren i Stockholm på EBM utreder grova ekonomiska brott mot en person. Tre av brotten som utreds är tre av de fyra motiven som jag som författare och researcher fått fram i allt mitt material. Tre motiv som jag anser ligger som grund för att en 51-årig man hittades mördad på sitt rum på Stadshotellet under Power Meet 2013. Då Västeråspolisens förundersökningsledare P Zetterlund som utredde mordet sa tidigt ” Vi vill att mördaren ska få berätta.”  

Med den naiva tron att mördaren ska berätta, gör också kraftigt att så mycket missas, fel inledande spår gås in på. Så fel att mördaren får härja helt fritt i friheten under etthundra dagar. 7 juli – 15 oktober.  Jag visste redan då i oktober 2013 att denna mördare aldrig kommer berätta någonting. Med det iskalla leendet personen har då personen häktas, då är man helt tyst med det som kan fälla en själv.

Nu i början av 2018 när utredarna i Stockholm är på rätt spår och tre av fyra motiv med uppsåt äntligen utreds grundligt, var och ett av dessa tre motiv är enligt mig orsaken till att mordet genomfördes av mördaren. Fjärde motivet är något helt annat, men allt ligger i tiden då sanningen kom ikapp den som sedan blev en mördare. Tiden år 2012, från februari till december.

Så för att uppnå ända upp till etthundra har jag tagit beslutet att inte lämna ifrån mig manuset nu den 14 maj som planerat till min redaktör. Utan nytt datum för avlämnandet är bestämt att bli hösten 2018, då vi tillsamman jobbar med råmanuset fram till det färdiga manuset som sen går i tryck.  Datum för utgivningen är fastnaglat i den nya Utgivning- och tidsplanen som nu tas fram av mig och redaktören, där utgivningsdagen är satt till 21 mars 2019.   

 

Jag avvaktar fram en bit in i sommaren 2018 för att se om jag behöver ändra i mitt manus eller inte beroende på hur långt utredningarna gått där särskilda kammaråklagaren i Stockholm på EBM utreder de grova ekonomiska brotten. Tre av mina fyra motiv som drev mördaren att mörda utreds, för att uppnå mitt mål att nå upp till etthundra är skälet till mitt val att flytta fram utgivningen av boken.

 

Motiven till mordet finns i sanningen som kom ikapp den blivande mördaren år 2012 

  • Otrohet
  • NDS Åkeri AB
  • Lån Handelsbanken
  • Livförsäkringar

  

Nu ska jag kliva ur ”bubblan” och vila från karaktärerna och storyn, ta ledigt i fyra dagar för att återgå in tillbaka i skrivandet igen på hotellet för att uppnå mitt mål ETTHUNDRA tillit till kriminalromanen KATTSTRYPAREN Rum 419. Det är vad jag ska ge dig som läsare av boken.

 

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM