ÖPPET BREV…till en mördare.

En mördare är på fri fot, du är den mördaren som är den enda egentliga mottagaren av brevet om jag skulle sänt det på ett normalt sätt i ett slutet kuvert med frimärke och Post Nord som distributör till din brevlåda någonstans i Sverige där du gömmer dig under skyddade adressuppgifter. Trots att jag vet var du gömmer dig har jag i stället gjort valet att öppna kuvertet, vecklat ut brevpappret för att helt synliggöra alla brevets meningsfyllda ord som är helt och hållet bara riktade till dig, du mördaren.

 

Lars Erik ”LASSE” Jinneby

Nacka Skuru 15 september 1961

Torstuna Härled 7 juli 2013


du som skrev dessa ord i slutet av den dödsannons som du upprättat, som du betalt och där du inbjöd till begravningsgudstjänsten för att minnas Lasse och hans sista resa den 9 augusti 2013. En resa helt ensam i kistan, i en stilla färd men en likbil till och från kyrkan, kylrummet och kremering. Den sista resan som det bara finns en person som planerat hela resans slutmål sedan fredag natten mot lördag morgon den 5-6 juli 2013, eller egentligen redan sedan november 2012. Reseledaren är du, mördaren. Mördaren som de flesta i kyrkan redan då visste om. Till och med din egen mamma satt där i kyrkan med sin egen förtvivlan i sin egen övertygelse om att du är mördaren, hennes egen dotter som även planerade hela begravningen av sitt offer i minsta detalj. Hon har sagt så själv vid två tillfällen under polisförhör nu i våras 2018.
Du mördaren som av egen rädsla över vetskapen att de flesta på begravningen redan visste om att du är mördaren, vetskapen gör dig så rädd så att du lejt in uniformerade vakter för att förhindra dem icke väl utvalda och inbjudna, de som inte stod på din ”gästlista” skulle inte kunna gå in i guds hus och ta ett sista farväl av en vän. Vännen Lasse Jinneby.


Du mördaren, vad finns idag 2018 kvar av de uppdiktade orden som kommer från dig och ingen annan, orden som skrevs som här ovan.

Du är mördaren som omöjligt kan ha doften kvar, mördaren som omöjligt kan minnas doften, du ÄR mördaren som för evigt tagit död på den livliga doften av Lasse Jinneby. Du tog inte endast hans liv, du tog allt av hans liv som han efterlämnade efter 51-år.

Inga saker finns kvar som möjligtvis kunnat behållit doften, saker du istället sålt och omsatt i pengar, kläder som du slängt eller till och med erbjudit hans vänner att få för att bära kläderna som ett minne. Du mördaren erbjöd dig att ge bort hans kläder. Är det att behålla minnena från den du mördade, eller är det mer för att förskjuta ditt eget minne över de brott du begått i själva mordet. Ett av de värsta brott någon kan begå, det att avsluta någon annans liv! Ett oförlåtligt brott som helt saknar någon form av värme.  Är det inte så du skrev i dödsannonsens ”poetiska” text. Minnen och värme! Kan en mördare egentligen ha minnen och känna värme över sitt mordoffer.

 

Ditt eget minne och värme är oerhört kort, så kort att du redan dagen efter att han dödförklarades, på förmiddagen den 7 juli 2013, startade du som mördare allt med att döda doften och hans minnen, sålde hans privata saker, sålde hans företags saker, tog pengarna från det försålda som doftande som minnen. Nya pengarna doftar ingenting som kan påminnas om Lasse. Pengarna som du berikade dig själv med stinker endast död!  Kan du som mördare känna av den doften av död, som ljuvligt värmande minnen, dödsdoften i allt du har och ser omkring dig har doften av döden!

Du tog död på namnet, namnet som bäst skulle kunna bära Lasse Jinnebys minne av hans liv vidare. Du raderade även detta minne med iskyla, kylan att inte bara själv byta efternamn, utan även så göra på den som Lasse älskade mest av allt i sitt liv. Hans minderåriga dotter som bar hans efternamn fram till första delen på år 2014, då du mördaren bestämmer dig för att även döda detta minne för barnet som avgudade sin pappa. Du mördaren tog även på sig den rollen. Jinnebys släktnamn raderade du, vilket gör att jag här på BOKbloggen helt och fullt ut kan skriva namnet utan att ens riskera någonting.

Du mördaren, har du tänkt en enda tanke på att jag idag har en helt annan möjlighet med att välja karaktärsnamn i boken. Har sedan en tid tittat på en väldigt bra möjlighet till att använda ett passande namn på en av huvudkaraktärerna i boken. Namnet som 162 personer i Sverige har som för och efternamn, det känns bra att ha ett sådant urval. Värre hade det varit att använda namnet Jinneby till samma karaktär, då hade jag varit nere på endast en person. Nu är valet så mycket större, men ändock så mycket mer verkligare i de 162 personerna.

 

Ja, så är det det här sista du så poetiskt skrev om på frågan som aldrig gett något svar, allt utom svar

Svar, det måste härledas då till att det finns en fråga. Så hur lyder själva frågan!

När dog Lasse?  Frågan har besvarats

Hur dog Lasse?  Frågan har besvarats

Var dog Lasse?  Frågan har besvarats

Vem mördade Lasse?

Frågan är besvarad av polis, av åklagare, av alla de drygt 200 personer som jag pratat med, alla har samstämmigt sagt att DU är mördaren.

 

Den enda fråga som ännu inte getts ett vettigt och skäligt svar på är frågan:

Hur är det möjligt att mördaren fortfarande befinner sig på fri fot då alla vet vem mördaren är?

Den frågan kommer en dag att också få ett glasklart svar.

Det gör hon inte längre, hon är dömd till livstid!

Från den dagen svaret finns så finns heller ingen fråga för alla oss andra kvar att få ett svar på, vi har fått alla svar som kräver ett svar då.

 


Har du som är mördare ens tänkt på att idag då du läser detta så har du minst 20-år kvar. I morgon har du också minst 20-år kvar, nästa vecka har du också minst 20-år kvar, om en månad, om ett år, om fem år om tio år, den dag du fyller 60-år så har du också minst 20-år kvar. Så länge du som mördare inte har dömts under hela din livstid så har du alltid minst 20-år kvar att avtjäna ditt väntande livstidsstraff för mordet på Lasse Jinneby. Hade du redan erkänt mordet du begått så hade du idag bara haft 15-år kvar att avtjäna. Nu har du minst 20-år kvar, så tänk på det. ALLTID MINST 20-ÅR KVAR av straffet.

Idag när jag nu undertecknar detta öppna brev till dig mördaren så är jag övertygad om att väldigt snart kommer du att kunna räkna nedåt på det livstidsstraff som du kommer dömas till. Jag vet att din tid i frihet är nu väldigt nedsatt i tid. Jag vet det och du vet att jag alltid har haft rätt tidigare, hoppas det stressar dig hela din vakna tid. För det är dags snart för dig att bekanta dig med övriga livstidsdömda på Hinseberg eller Ystad, vissa känner du redan till och dem dig.

Känns inte som de kommer stå med armarna öppna att ta emot dig för det du gjorde på Hinsan våren 2013 som gjorde att du själv inte vågade vara ute bland dem övriga på avdelningen utan begärde att sitta kvar på isoleringen. Jo jag vet det mördaren, du vågade inte. Du är feg! Det står så i händelserapporten inifrån Hinsan. Men också i en annan mycket betydelsefull vetskap i att jag i drygt 16-månader två gånger i månaden inne på Hinseberg har jag fått denna vetskap från en som är där då det hände på samma avdelning som du och är där nu och bara inväntar att du kommer åter.

Hon som inte är så glad att polisen kom till Hinsan och förhörde henne om mordet på Lasse Jinneby, hon blev inblandad för att du skröt om att ni är vänner. Det är inte så smart att göra så då ni inte är vänner, så jag litar på att du i stället kommer vilja sitta på Ystad, eller jag är övertygad om att du så vill.  


Bilden på Lasse Jinneby i keps på morddagen den 5 juli 2013, lägg märke till klockan på hans vänstra handled.

Den mördade Lasse Jinneby kommer alltid att minnas av alla som känner honom, de som så gör kommer för alltid att glömma dig som mördade den dagen då du får din lagvunna dom på livstid för mordet. Du kommer från den dagen att glömmas bort för all framtid då minst 20-år är väldigt lång tid att orka minnas någon som inte på något sätt är värd att minnas utan bara ska helt glömmas bort.  Du kommer att glömmas av så många, även av många som du hela tiden trott att dem varit dina vänner. Dem alla kommer endast känna lättnaden av och i att minst 20-år så slipper dem …  

 

Ordet är fritt men inte gratis för dig mördaren

 

 

Norrköping 18 juli 2018

Stefan Di-Omnia

STEFANDI-OMNIA.COM