REKONSTRUKTION, SJÄLVMORD ELLER MORD?

SjälvMORD

/

 MORD

 

 

Idag fredag så gjorde jag en egen rekonstruktion om det är möjligt att ta självmord med ett buntband i plast (KATTSTRYPARE).

 

Se filmen här:

 

Min slutsats är NEJ, det går inte att ta livet av sig med ett buntband om man ligger på rygg och har hylsan på bandet på främre sidan av halsen eller på sidan av halsen.

Så varför går inte det?

1)

Då jag drar åt bandet så dras det åt i nacken och inte så mycket framtill som krävs för en strypning i ett första läge.   

2)

När jag kommit en bit i dragandet med högerhanden så finns varken kraften eller den möjliga rörelsen med armen kvar för att genomföra en strypning. Rörelsen är omöjlig att genomföra helt enkelt.

3)

Det är helt omöjligt att få till den rätta knycken/kraften i åtdragningen som krävs för att själv kunna strypa sig snabbt och effektivt för att kunna få läget på stopphylsan att komma till punkten där inget annat än medvetslösheten och döden blir slutet.

 


Med min egna rekonstruktion så ger det mig ännu mer kunskap i mitt researcharbete om det möjligen kan vara ett självmord det som hände natten mellan den 5-6 juli 2013 i rum 419 på Stadshotellet i Västerås. Nu är jag än mer säker på att hotellmordet är just ett mord, begått av en mördare.

 

//Stefan//

 

STEFANDI-OMNIA.COM