DÄR satt den!

Miljö beskrivningar i en bok är viktiga för läsaren som gärna vill vara på platsen där scenen utspelar sig. Så det är därför som jag lagt ned så stor vikt och noggrannhet i mitt researcharbete som tagit mig dryga 4,5 år att slutföra. Många och långa resor söder, norr, öster och väster ut i Sverige till städer, orter och fastigheter, boningshusen och lägenheterna. Städerna, orterna och fastigheterna finns i det fria. Kan synas på håll men också på kort avstånd. Husen och lägenheterna tänkte jag blir absolut det svåra…  

Men ack så fel jag hade!

Redan då när gården skulle säljas så lades bilder ut av mäklaren Carlsson Ring och jag kom in och behövde inte alls åka på visning. Inga svårigheter heller att ladda ned samtliga bilder från mäklarens hemsida för att just ha då jag i mitt manus ska beskriva inomhusmiljön. Men det har sedan tagit ett tag innan jag kom in i fjällhuset, men lyckligtvis kom även en försäljning att ske där också. Så mina besök i Härjedalsfjällen dryga 60 mil från min skrivarlya blev bara några klick på datorn bort. Så nu kan jag även där bara kliva innanför dörren.


Se kom då lägenheten i Nacka, inte den utan den en våning under och exakt lika som den jag ville besöka. Jag fick en kopia som jag verkligen är nöjd med. Kliver in där också för att kunna beskriva miljön av litenheten där dem två träffades. Lägenheten som sedan falskeligen överskrevs på styvdottern.


Så idag satt den rakt upp i krysset, den sista avgörande delen dit miljonerna efter mordet begravts i en vräkighet som saknar motstycke för en person som ständigt haft och har miljonskulder till kronofogden. Huset i Enköpingstrakten läggs ut till försäljning och jag är inne!


Så med denna vetskap om två försäljningar i närtid som egentligen lyder under konkursförvaltarens omsorg i att ta in samtliga tillgångar i konkursboet som uppvisade 0-kronor i tillgångar, men dryga 2,5 miljoner i skulder till borgenärerna. Så informerade jag ikväll konkursförvaltaren och mäklarna via mejl så att allt räds ut innan nya ägare tillträder fastigheterna. Det pågår faktiskt ett mål i Lunds Tingsrätt där änkans dotter blivit stämd på 3 miljoner kronor och där förvaltaren är den som stämt. Så här lägger han fram sitt yrkande som återges här nedan med förvaltaren egna ord:

”Vad gäller fastigheten Mällersta 2:72 torde datum och belopp rörande såväl förvärv som vidareöverlåtelser vara ostridiga. Det görs således gällande att fråga är om gåvor till närstående när gäldenären var eller i vart fall kom på obestånd.

Svaranden ska, som närstående, anses ha haft kännedom om insolvensen och det otillbörliga i rättshandlingarna. Gåvorna ska därför gå åter.

Uppsala den 10 augusti 2018
Andreas Welin”

 

Det här får avsluta dagens arbete, en dag där hammaren träffade ”DYCKERTEN” rakt på det lilla huvudet så att hela kroppen och huvudet hamnade i botten. Själv firar jag med att öppna en njutningsfylld flaska Amarone.

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM 

 

ps:

Vill du också kliva in som spekulant på huset som ligger ute på försäljning: Så har du det HÄR