DANNY, en av karaktärerna, här presenteras han. Alla karaktärer har nu fått sina karaktärsnamn, en del av med sina riktiga namn från verkligheten… Danny är en av dem verkliga.

ebn

Karaktärer och deras personligheter är byggda på verkliga personer i min kommande kriminalroman KATTSTRYPAREN Rum 419. Först ut är en av de som fått behålla sitt verkliga namn.

Daniel Fitzpatrick,  ”Danny” föds i Kenya 1953 av brittiska föräldrar som utvandrat till den brittiska kolonin och bosatte sig vid Victoriasjön. Dannys pappa fick med sig sin familj till Kenya där han jobbar som veterinär fram tills att Danny ska börja skolan . Vilket han gör på en katolsk internatskola där han lämnades av med sin väska på parkeringen utan någon som helst förklaring av sin mamma. Efter skolgången bröt Danny sin kontakt med sina föräldrar och sjutton år gammal flyttar han till London och börjar ta ströjobb där. Tjugotre år gammal så förälskar han sig i en svensk tjej och flyttar till Sverige, där han gifter sig och får en dotter ganska snabbt. Hans intresse för motorer, bilar och motorcyklar leder in honom i vänskapen genom sitt intresse i raggarklubben i Stockholmsförorten Västertorp, Västertorpsraggarna.  Hans tillhåll blir allt mer oftare på raggarstället Ekstubben, en lokal ute i Älta, vid Flatenbadet. ”Stubben” som senare blir Denvers MC och många år senare vidare i flera olika konstruktioner till att bli en del av det beryktade MC Klubben och Brödraskapet Wolfpack. Gänget som Danny och två till kriminella intagna på Kumlaanstalten grundar, Danny blir klubbens President.

Det är på Ekstubben som den då trettioåriga Danny träffar den då fjortonåriga tjejen från Fisksätra. Året är 1983.

Danny bosätter sig på Ålgatan 15

Danny och den drygt sexton år yngre tjejen från ”Fiskis” träffas allt oftare och då även utanför raggarstället ”Stubben”. Dem inleder ett förhållande samtidigt som Danny flyttar till en egen lägenhet i Fisksätra, bara ett hundratal meter ifrån där hans unga flickvän bor med hennes mamma och sin två år äldre syster. Ganska omgående lär han upp flickvännen till avancerade sexlekar med inslag av BDSM, något som hon tar till sig och njuter av. I början av år 1985 tar det roliga i lekarna slut, Danny träffar en ny tjej från Fisksätra och hon blir brutalt dumpad för en annan, hon är inte längre hans nummer ett! Vilket hon bestämmer sig för att hon ska hämnas brutalt hårt skoningslöst mot,  och hon ska göra det på hans kombinerade födelsedags- och inflyttningsfest i hans nya lägenhet i Fisksätra, hon ska göra det så att alla inbjudna på festen får vetskapen om vilket svin den där Danny är…

Det är i slutet av februari år 1985 som allt börjar på riktigt, året då hon ska fylla 16 år!

FÖRTYDLIGANDE  

Jag har valt att använda mig av denna karaktärs riktiga namn i boken av två anledningar. 1) Personen är sedan juni 1998 avliden. 2) Den tid han som mest figurerar inom klubben Brödraskapet Wolfpack och dess klubbverksamhet har inget med min bok att göra, utan det mesta i den delen Danny är inblandad i storyn i boken är i tiden innan han döms för det grova värdetransportrånet år 1992 i köpcentrumet Ringen på Södermalm i Stockholm, rån hans döms för. Han är även misstänks för det idag ännu och det enda ouppklarade polismordet i Sverige, det som sker i samband med värdetransport rånet i Högdalen år 1992.


Nästa karaktär som presenteras blir den nittonåriga mamman som i slutet av december 1969 befinner sig mitt i natten på Södersjukhuset BB,s förlossningsavdelning. Hon ligger i den sterila förlossningssalen ensam, skriker ut sin smärta då värkarna kommer kraftigare och intensivare. De som är närvarande i salen då hon föder är barnmorskan och sjuksköterskan, i övrigt så är kvinnan ensam med sin smärta och hennes stora rädsla som sköljer in över henne ju smärtsammare förlossningen blir. Barnmorskan som redan vid inskrivningen på BB någon timme tidigare frågat den unga kvinnan om ingen anhörig eller någon annan skulle närvara vid förlossningen. Svaret barnmorskan får är inga ord utan bara en tom blick av uppgivenhet. Barnmorskan inser att en fråga om pappan inte är relevant att ställa till den unga blivande mamman som hon har framför sig. Kvinnan som våren år 1972 flyttar med sina två döttrar till det nybyggda miljonprogrammet i Saltsjöbaden. Fisksätra.


Manusarbetet pågår för fullt och kommer så att göra ända in nu i januari 2019, så det är hela långa dagar för mig nu inne i bubblan med storyn och karaktärerna och deras personligheter.

// Stefan //

STEFANDI-OMNIA.COM