PORTRÄTT AV KARAKTÄRERNA

Här nedan presenteras PORTRÄTTEN av karaktärerna i kriminalromanen KATTSTRYPAREN Rum 419

Om du vill läsa mer om varje enskild karaktär så är det bara att klicka dig vidare vid respektive porträtt eller direkt på porträttbilden.

 

 

Daniel Fitzpatrick,  ”Danny” föds i Kenya 1953 av brittiska föräldrar som utvandrat till den brittiska kolonin och bosatte sig vid Victoriasjön. ag har valt att använda mig av denna karaktärs riktiga namn i boken av två anledningar. 1) Personen är sedan juni 1998 avliden. 2) Den tid han som mest figurerar inom klubben Brödraskapet Wolfpack och dess klubbverksamhet har inget med min bok att göra, utan det mesta i den delen Danny är inblandad i storyn i boken är i tiden innan han döms för det grova värdetransportrånet år 1992 i köpcentrumet Ringen på Södermalm i Stockholm, rån hans döms för. Han är även misstänks för det idag ännu och det enda ouppklarade polismordet i Sverige, det som sker i samband med värdetransport rånet i Högdalen år 1992.

Läs mer om karaktären Danny HÄR


 

Hennes dotter är det enda Ruth egentligen har att bry sig om och lever för. När hon själv drabbas av slaganfall och blir oförmögen att klara sig själv, flyttar hon hem till sin dotter och dotterns två döttrar.Och det är då Ruth inser att personen hon tidigare beskyddat i hela sitt vuxna liv inte är den person som själv beskyddar henne från den dagliga ondskan som hon drabbas av som sjuk och oförmögen till att skydda sig själv. Hon kan bara ligga där och se på och ibland skrika så högt hon bara kan för att få henne att sluta.

 

Läs mer om karaktären Mormor Ruth HÄR


 

Karaktären Arne Taxén är 41-år då han och hennes vägar i livet korsas året 1986, året då hon ska fylla 17-år. Hon ger honom allt han vill ha för pengarnas skull, betalar henne bra för de sexuella fantasier han vill uppleva mer än bara i fantasin. Från hösten 2002 får Arne inga fler samtal, han kan andas ut. Allt är över och bortglömt, hon är helt glömd.

En bit in på år 2013, fyller Arne Taxén 68-år. Tidig vår samma år ringer hans telefon, någon med skyddat nummer är den som söker honom. Han hör omgående hennes röst som ger honom budskapet att om 30 minuter ska han infinna sig i Nacka Forum. Arne Taxéns tid i livet stannar till samtidigt som hon avslutar samtalet utan att han ens hunnit fråga eller säga någonting. Om 30 minuter är orden som ekar i hans inre, om 30 minuter…

 

Läs mer om karaktären Arne Taxén HÄR


”Fia vems dotter är du egentligen, önskar inget annat än att du kunde ge mig ett rogivande svar. Men inte ens du kan ge mig svar, inte ens du…” 

Hur kunde han vara så dum, hur är det möjligt att hon fick honom att göra henne gravid så snabbt inpå. Inte ens ett år har gått, men vad visste han då om det som hänt, vad visste han om henne då som han idag nu så långt därefter vet om henne. Då litade han på henne, litade på professorns ord som hon anlitat för att få en förklaring till det som egentligen inte kan nu och ej heller då med säkerhet inte kan besvaras eller förklaras…  


Läs mer om karaktären Andreas Lorén HÄR


Den 18-åriga Abel ger sig iväg för andra gången i sitt liv från hemmet i Casablanca för att ta sig till någon av Kanarieöarna, där ska han sälja billiga guldsmycken till charterturisterna.

Det är mars månad och år 1966 då Abel kliver av båten på ön Fuerteventura med tygryggsäcken hängandes över ena axeln. Säcken vars innehåll är lite ombyteskläder och den välfyllda påsen av silkestyg med smycken tillverkade av kattguld. Smycken som han kommit till ön för att sälja och samtidigt titta på alla vackra blondinerna från landet som han vet heter Sverige, men har ingen vetskap om var landet ligger. Bara att blondinernas hår glimmar likt äkta guld.  

Med i ryggsäcken har Abel den lilla tygbiten som han alltid bär med sig i fickan på sina jeans eller innanför linningen på sina shorts vart han än är. Den är omsorgsfullt och väl ihop vikt så att inget av det han förvarar i knytet lämnar det av misstag. Egen odlad cannabis som han torkat, honblomställningar har gett honom hans marijuana som han dagligen röker på.   
Det är försent för honom för att göra någonting åt saken, den att han aldrig skulle följt med den vackra kvinnan som han träffade på ön Fuerteventura, han skulle aldrig blivit kär i den vackra blondinen, han skulle aldrig gjort henne gravid en gång, men framför allt inte två gånger. Sista dottern som föds i december 1969 ska aldrig någonsin fått födas,  är det nu guds straff han själv fått och ska dö för.   Straffet över en fadersroll han fick i att sätta …

Läs mer om karaktären ABEL  HÄR