PORTRÄTT AV KARAKTÄRERNA

Här nedan presenteras PORTRÄTTEN av karaktärerna i kriminalromanen KATTSTRYPAREN Rum 419

Om du vill läsa mer om varje enskild karaktär så är det bara att klicka dig vidare vid respektive porträtt eller direkt på porträttbilden.

Daniel Fitzpatrick,  ”Danny” föds i Kenya 1953 av brittiska föräldrar som utvandrat till den brittiska kolonin och bosatte sig vid Victoriasjön. ag har valt att använda mig av denna karaktärs riktiga namn i boken av två anledningar. 1) Personen är sedan juni 1998 avliden. 2) Den tid han som mest figurerar inom klubben Brödraskapet Wolfpack och dess klubbverksamhet har inget med min bok att göra, utan det mesta i den delen Danny är inblandad i storyn i boken är i tiden innan han döms för det grova värdetransportrånet år 1992 i köpcentrumet Ringen på Södermalm i Stockholm, rån hans döms för. Han är även misstänks för det idag ännu och det enda ouppklarade polismordet i Sverige, det som sker i samband med värdetransport rånet i Högdalen år 1992.

Läs mer om karaktären Danny HÄR


Hennes dotter är det enda Ruth egentligen har att bry sig om och lever för. När hon själv drabbas av slaganfall och blir oförmögen att klara sig själv, flyttar hon hem till sin dotter och dotterns två döttrar.Och det är då Ruth inser att personen hon tidigare beskyddat i hela sitt vuxna liv inte är den person som själv beskyddar henne från den dagliga ondskan som hon drabbas av som sjuk och oförmögen till att skydda sig själv. Hon kan bara ligga där och se på och ibland skrika så högt hon bara kan för att få henne att sluta.

Läs mer om karaktären Mormor Ruth HÄR


Karaktären Arne Taxén är 41-år då han och hennes vägar i livet korsas året 1986, året då hon ska fylla 17-år. Hon ger honom allt han vill ha för pengarnas skull, betalar henne bra för de sexuella fantasier han vill uppleva mer än bara i fantasin. Från hösten 2002 får Arne inga fler samtal, han kan andas ut. Allt är över och bortglömt, hon är helt glömd.

En bit in på år 2013, fyller Arne Taxén 68-år. Tidig vår samma år ringer hans telefon, någon med skyddat nummer är den som söker honom. Han hör omgående hennes röst som ger honom budskapet att om 30 minuter ska han infinna sig i Nacka Forum. Arne Taxéns tid i livet stannar till samtidigt som hon avslutar samtalet utan att han ens hunnit fråga eller säga någonting. Om 30 minuter är orden som ekar i hans inre, om 30 minuter…

Läs mer om karaktären Arne Taxén HÄR


”Fia vems dotter är du egentligen, önskar inget annat än att du kunde ge mig ett rogivande svar. Men inte ens du kan ge mig svar, inte ens du…” 

Hur kunde han vara så dum, hur är det möjligt att hon fick honom att göra henne gravid så snabbt inpå. Inte ens ett år har gått, men vad visste han då om det som hänt, vad visste han om henne då som han idag nu så långt därefter vet om henne. Då litade han på henne, litade på professorns ord som hon anlitat för att få en förklaring till det som egentligen inte kan nu och ej heller då med säkerhet inte kan besvaras eller förklaras…  


Läs mer om karaktären Andreas Lorén HÄR


Den 18-åriga Abel ger sig iväg för andra gången i sitt liv från hemmet i Casablanca för att ta sig till någon av Kanarieöarna, där ska han sälja billiga guldsmycken till charterturisterna.

Det är mars månad och år 1966 då Abel kliver av båten på ön Fuerteventura med tygryggsäcken hängandes över ena axeln. Säcken vars innehåll är lite ombyteskläder och den välfyllda påsen av silkestyg med smycken tillverkade av kattguld. Smycken som han kommit till ön för att sälja och samtidigt titta på alla vackra blondinerna från landet som han vet heter Sverige, men har ingen vetskap om var landet ligger. Bara att blondinernas hår glimmar likt äkta guld.  

Med i ryggsäcken har Abel den lilla tygbiten som han alltid bär med sig i fickan på sina jeans eller innanför linningen på sina shorts vart han än är. Den är omsorgsfullt och väl ihop vikt så att inget av det han förvarar i knytet lämnar det av misstag. Egen odlad cannabis som han torkat, honblomställningar har gett honom hans marijuana som han dagligen röker på.   
Det är försent för honom för att göra någonting åt saken, den att han aldrig skulle följt med den vackra kvinnan som han träffade på ön Fuerteventura, han skulle aldrig blivit kär i den vackra blondinen, han skulle aldrig gjort henne gravid en gång, men framför allt inte två gånger. Sista dottern som föds i december 1969 ska aldrig någonsin fått födas,  är det nu guds straff han själv fått och ska dö för.   Straffet över en fadersroll han fick i att sätta …

Läs mer om karaktären ABEL  HÄR


Hans Qvist tar sönerna med sig och även hennes dotter Linn från ett tidigare förhållande och flyttar. Det som får honom att lämna henne är en dag i mellandagarna julen år 2000 när han hittar den döda katten Snövit i frysen hemma i lägenheten. Katten som hon sagt tidigare att hon begravt ligger längst in i frysen inlindad i en kökshandduk och omsvept av två plastpåsar från ICA som knutits ihop med flera hårda dubbelknutar. Ett väl inslaget ”kattpaket” gömt bakom två stycken 2-liters glasspaket. När han konfronterar henne om hans fynd av katten Snövit, som dött flera år tidigare, så ger hon som förklaring att hon tagit hand om en väninnas katt av barmhärtighet tills det går att begrava den i vår. Han borde själv förstå att man inte kan begrava katten nu mitt i vintern.  Hans köper inte hennes förklaring. Han vet att katten i frysen är Snövit och ingen annan katt, han vet det!

En kväll då han sitter och tittar på Bolibompa med barnen hör Hans att en nyckel sätts in i låset till lägenhetens ytterdörr. Det är bara han som har nyckel till lägenheten så han skyndar sig mot dörren och öppnar den för att se vem som försöker ta sig in i fel lägenhet.

”Det här är jag, jag som äger denna lägenhet” hon pekar på skylten som bär hennes namn. Namnet som inte är samma namn som står på förstahandskontraktet, där står ett mans namn, det vet Hans om, så helt plötsligt samma kväll är han och barnen bostadslösa…   

Läs mer om karaktären Hans Qvist och hans söner  HÄR


Chefsåklagare EDWARD BENKERT styr Nackas rättsväsen med stenhårda nypor. Men har en akilleshäl som blir förödande…

Åklagarens fallenhet för kvinnor på båda sidor om lagen och hans eget rättspatos, såsom brottsoffer eller en åtalades fru/sambo, men till och med kvinnliga brottslingar lockas han till att hamna i sexuella relationer med. Relationer som fått förödande konsekvenser.   

16 juli 1982 sprängs åklagare Benkerts villa i luften och jämnas med marken, en person som befinner sig i villan dör omedelbart då han slits i stycken av bomben.

Läs mer om karaktären Chefsåklagaren Edward Benkert HÄR


I slutet av oktober år 1999 skjuts den 29-årig gymägaren med två skott i benet på sitt gym i Ektorp. Strax efter skjutningen detonerar en bomb i Fagersjö, bomben är placerad i trapphuset utanför lägenhetsdörren till den andra gymägarens bostad, mannen som då befann sig i lägenheten…

Anna Kjellman får ett erbjudande sommaren år 2000 att ta över gymlokalen av fastighetsägaren Skanska. Hennes man investerar stora belopp i verksamheten och lokalen renoveras och står klar att invigas strax innan jul… Med list och sin manipulativa förmåga så tar ”Hon” sig inte bara in i gymverksamheten, hon tar sig in i Annas liv. Ett liv som ”Hon” styr mot en brutal avgrund, Anna har hellre blivit skjuten än detta helvete som ”Hon”…

Läs mer om karaktären ”Gymägaren” Anna Kjellman HÄR


Joppe känner till hans flickväns fallenhet för pengar, pengar som inte alltid är hennes egna eller tillkommit till henne på ett lagligt sätt. Så länge det inte drabbade honom indirekt kunde han leva med att då och då bli bjuden av henne på restaurang eller en heldag på Gröna Lund.

Joppe blir först förvånad över att det inte är hon som svarar i receptionens telefon, lika förvånad blir receptionisten då han frågar om han kan få prata med sin flickvän. Den något osäkra och tveksamma rösten ger honom ett svar som omgående ställer upp fler frågetecken än ett hos honom.
”Nä hon jobbar inte här, hon slutade hos oss för mer än ett halvår sedan…”

Läs mer om karaktären Joppe Blad HÄR


Efter mellanmålet så leker de tillsammans igen ute på gården. Då mamman ett par timmar senare ska ropa in sina söner till middag så ser hon dem inte. De är spårlöst borta. Poliser med hundar, med helikoptrar, militärer och hundratalet frivilliga letar i skallgångskedjor efter pojkarna. Inte ett spår hittas någonstans. I ett dygn, i två dygn letar polisen efter pojkarna. På eftermiddagen det tredje dygnet meddelar polisens insatschef mamman Marlena att nu går polisens letande ut på att hitta hennes söners kroppar, över 72 timmar har gått och då finns de inte i livet…

Läs mer om karaktären Marlena Augustsson HÄR


Forskaren Ahmed börjar sina studier inom KI (Karolinska Institutet) på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Redan där på Huddinge manipulerar sig hans storasyster in på hans arbetsplats, hon samlar genom åren på sig hållhakar på sin bror som blir så stora så att han aldrig kan säga nej till det hon begär av honom. Hon skulle när som helst kunna slå omkull hela hans liv, han vet det, han vet att han då skulle bli den nya tidens Refaat El-Sayeds och hans företag Varoniva AB skulle likt Fermenta sjunka till botten. Så länge hon endast begär del av hans pengar så betalar han, men…

Läs mer om karaktären Ahmed Noudiye HÄR


Roger blir en del av livet där bakom, långt bak i kulisserna i Huddinge får han finnas, hon vet var han finns, men inga fler vet eller får veta. Roger vet om att hon har fler, vet att hon är gift, han vet vem mannen är, men mannen vet inte något om honom. Ingenting om honom, ändock ser mannen en del av honom varje dag i sitt liv. Där i mannens hem finns Roger med sitt DNA för evigt sedan oktober 2003. Hon har fått honom att bli den osynliga donatorn, hennes man ska inget få veta. Det kunde kanske finnas en chans på tio miljoner, men den chansen fanns och den chansen skulle hon få honom att tro på…

Läs mer om karaktären Roger Wippl HÄR


Li var 16 år när hon träffade honom, den 26-åriga egenföretagaren i åkeri-branschen. Han hade allt, allt hon hade drömt om. Den yttre skönheten och hans vältrande och sexiga kropp. Men han hade också det där som hon avskydde, allt som hon senare fick betala priset för… 

Läs mer om karaktären Li Vennev HÄR


Mia och Steffe inser inte att domen aldrig får henne att stanna upp, domen får henne inte att sluta besöka Mia, domen får henne inte till bättring eller ånger. Ingen dom får henne till någonting annat än att tänka tankarna. De jävlarna ska få mer än vad de tål…

Läs mer om karaktärerna Mia & Steffe HÄR