I 16 månader har vi filmat, denna helg så togs sista scenen som blir den första med barnen…

Att producera en boktrailer på 50–55 minuters speltid har tagit ett år, av tiden för planering, research av platser, knyta modeller till fristående scener i filmen osv.

Igår lördag (27 oktober 2018) så var jag både nervös, spänd och inspirerad över att vi skulle filma sista scenen i trailern. Spänd och nervös för att det är en utmanande scen i en mycket skrämmande, otäck och äcklig miljö för barn. En skitig, unken källare, med äkta spindelnät hängandes lite här och där, spindlar på väggarna som kröp eller satt stilla. Mörka skynken uppsatta för dörren som mörkläggning, strålkastare, en människa (filmaren) som hela tiden följer efter tätt bakom i den redan så skrämmande äkta miljön.

Men vilka barn, vilka modiga och duktiga killar som spelade rollerna så otroligt bra. Grymma proffs helt enkelt! En mamma som lånade ut sin hand till en sekvens i filmen blev också lyckad.

 

När killarna, deras mamma och mormor, filmaren, producenten, regissören och jag själv tittade på råmaterialet så är vi alla överens om att det blev otäckt och skrämmande på riktigt. Fast alla vi då vet om att allt är på låtsas.      

Lördag kväll, nöjd firade jag med Champagne och egen komponerad toast Skagen med Kalixrom att efter 16 månader så har vi filmat klart, allt råmaterial på plats. Nu ska klippningen ske ihop med musik och ljudeffekter.

För lägger man till musik till en inte så egentligen skrämmande film, så blir den allt lite spännande att se på. När kommer överrasknings momentet?

 

 

// Stefan //

STEFANDI-OMNIA.COM