För att räta ut vissa frågetecken gällande titeln på min kommande kriminalroman och ordet KATTSTRYPAREN…

För att räta ut vissa frågetecken gällande titeln på min kommande kriminalroman KATTSTRYPAREN rum 419.

Det är alltså ingen person som stryper katter, ej heller handlar kriminalromanen om katter!

Ordet KATTSTRYPARE är i branschen där dessa buntband i plast används ( elektronik, el, och bygg), ett välkänt namn på banden. Buntband som när dessa dragits åt är i ett stenhårt och oåterkalleligt låst läge. Enda sättet att ta bort/lossa på bandet är med ett verktyg. Typ = sax (vid tunna modeller) kniv, eller avbitare. Banden går inte med handkraft att lossa eller dras av på något sätt.

Söndagen 7 juli 2013 i hotellrum 419 på Stadshotellet i Västerås runt ca kl 09,40 hittas en 51-årig man död i i sängen endast iklädd ett dubbel förlängt buntband i plast runt halsen. I övrigt är han helt naken.

Personen som senast ser honom i livet natten mellan fredag och lördag (5-6 juli) ca kl 03,40 är mannens fru som då finns i rum 419. Under hela lördagen och fram till söndag morgon, då han hittas har ingen sett honom. En av hans vänner har på lördagsmorgonen varit och knackat på dörr 419, utan att någon öppnat dörren.

Det är också mannens fru som på söndagsmorgonen 7 juli 2013 hittar mannen död i rum 419. Polisiärt visar utredningen på att det är ett mord, mannens fru anser att det är ett självmord.

Enligt en av Sveriges mest erfarne rättsläkare L. Rammer så säger han följande:
”En person som tar livet av sig vill aldrig hittas naken, jag har aldrig under mina drygt fyrtio år som rättsläkare varit med om att en strypt person genom självmord hittats naken. Detta tyder till ett hundra procent på att mannen blivit mördad.”

Han fortsätter: ” Det tar max nio sekunder från det att bandet dras åt till att mannen är medvetslös. Det går fort.”

Min kommande kriminalroman byggs helt och hållet på den verkliga sanningen om vem som drog åt buntbandet i plast på den 51-åriga mannen. Kattstryparen som sitter runt mannens hals i rum 419 på söndag morgon.

På bilden ser du ett buntband på gjutformen som används då effektskaparna / sminkörerna skapade en silikon hals till modellen som gestaltar den döda mannen till bokomslaget och boktrailern.

Det här ÄR verklighet, alltså på riktigt!

Vill du läsa mer om arbetet med boken så gör du det här på min BOKblogg under kategorin KATTSTRYPAREN Rum 419, du hittar dit direkt här: KATTSTRYPAREN


//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM