Idag dags att presentera karaktären Abel, Abel Akharraz…

Marockanen Abel Akharraz har en stor passion och fallenhet för tre mycket förödande och livsavgörande vägval i livet. Blonda svenska kvinnor, glimmande guld och narkotika.       

1948 föds Abel i staden Casablanca, en stad i västra Marocko, 10 mil över havet från spanska ön Fuerteventura. Ön som tillhör ögruppen Kanarieöarna och som är den näst största ön i denna ögrupp.Öarna som årligen sedan mitten av 1950-talet lockar mängder av svenska turister till sig för att få tillbringa semestern i den sol säkraste delen av Spanien,  Charterturisterna.

Den 18-åriga Abel ger sig iväg för andra gången i sitt liv från hemmet i Casablanca för att ta sig till någon av Kanarieöarna, där ska han sälja billiga guldsmycken till charterturisterna.

Det är mars månad och år 1966 då Abel kliver av båten på ön Fuerteventura med tygryggsäcken hängandes över ena axeln. Säcken vars innehåll är lite ombyteskläder och den välfyllda påsen av silkestyg med smycken tillverkade av kattguld. Smycken som han kommit till ön för att sälja och samtidigt titta på alla vackra blondinerna från landet som han vet heter Sverige, men har ingen vetskap om var landet ligger. Bara att blondinernas hår glimmar likt äkta guld.  

Med i ryggsäcken har Abel den lilla tygbiten som han alltid bär med sig i fickan på sina jeans eller innanför linningen på sina shorts vart han än är. Den är omsorgsfullt och väl ihop vikt så att inget av det han förvarar i knytet lämnar det av misstag. Egen odlad cannabis som han torkat, honblomställningar har gett honom hans marijuana som han dagligen röker på.   

Svartågatan i Bagarmossen

Att han denna marsdag 1966 valt ön Fuerteventura är en slump, en slump som för honom blir en kortvarig lycka i att träffa henne. Den svenska flickan som nyss fyllt sexton år och tillsammans med sin mamma Ruth åkt på semester till ön. Flickan som föder hans första dotter samma år som hon blivit sjutton år. Dotter två föds året då hon blir nitton år. Abel valde att inte återvända till sitt hemland, han flyttar till Sverige och flickan som bor med hennes mamma Ruth i mammans lägenhet på Svartågatan i Bagarmossen. Lägenheten som är även hans hem under ett par år.

Själen skulle få ro i hemlandets jord, Marocko

Tjugotalet år senare bestämmer sig Abel för att återvända hem till sitt land och hemstaden Casablanca, han måste hem till sin egen jord för att dö. Hans år i Sverige har satt sina spår, den fruktade sjukdomen har helt tagit över hans kropp.  Länge har han haft vetskapen om att döden är den slutliga vägen ut ur lidandet. Abel Akharraz är HIV smittad och döende i AIDS, han är den första narkomanen i Sverige som går mot livets slut i sjukdomen. Det är försent för honom för att göra någonting åt saken, den att han aldrig skulle följt med den vackra kvinnan som han träffade på ön Fuerteventura, han skulle aldrig blivit kär i den vackra blondinen, han skulle aldrig gjort henne gravid en gång, men framför allt inte två gånger. Sista dottern som föds i december 1969 ska aldrig någonsin fått födas,  är det nu guds straff han själv fått och ska dö för. Straffet över en fadersroll han fick i att sätta ONDSKANS DOTTER till världen…


Du möter Hans Qvist och hans söner Sebastian och Hannes fredagen 21december här på BOKbloggen.

Hans Qvist 
Sonen Sebastian 
Sonen Hannes 

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM