Dags för karaktären Hans Qvist att ta sin plats och presenteras ihop med sina söner Sebastian och Hannes. Året är 1993 då Hans kliver in i något som han än idag inte vet vidden av…

Priset 70 000 kr har hon betalt för mordet på sina söners pappa, året 2004 är Hans dömd till döden och det är inget han vet något om… 

Betalningen sker till en yrkeskriminell förmedlare som tidigare förmedlat mord mot betalning. Men även själv mördat och blivit dömd för medverkan till uppmärksammade mord, däribland mordet på en gängledare…

Hon har tröttnat på att varje månad sedan april 2001 behöva återbetala sin skuld till sönernas pappa Hans. Skulder för lån och kreditköp som hon tagit i hans namn. Utan hans medgivande eller kännedom till belopp som uppgår till en miljon kronor den dagen han väljer att lämna henne och ta sönerna med sig i flytten. Hennes tioåriga dotter Linn väljer att flytta med sina småsyskon som hon växt upp med, hennes halvbröder Sebastian och Hannes. Trots att Hans inte är hennes pappa så har han sett henne som sin egendotter, hon är bara två år när hon kom in i hans liv. Så självklart får hon bo hos honom och hennes bröder, om hon själv ville. 
Hans med sin äldsta son Sebastian ”Sebbe” utanför porten på Bergåsavägen 5

Det Hans inte har en aning om är att hon, mamman till hans söner under stora delar av åren 1993 till 2001, en tid i livet som han själv tagit för givet att de båda varit samboende och mantalsskrivna på adressen Bergåsavägen 5 i Ektorp, vilket så inte varit. Hon har under stora delar av den perioden stått skriven på Skarpövägen 57 i Saltsjö-Boo.

Året 1993 1 juni – 3 november och mer anmärkningsvärt för Hans är perioden 28 oktober 1994 fram till 1 oktober 2001.

Sonen Sebastian föds i slutet av november 1993 och Hannes föds i mitten av februari 1995. Hon har under slutet av sin graviditet, med första sonen, i fem månader stått skriven på annan adress. Hon har innan hon blev gravid med andra sonen och under hela hans uppväxt och fram till separationen i början av april 2001 varit mantalsskriven i lägenheten på Skarpövägen 57. Något som Hans får vetskapen om långt senare. Vems lägenheten är och varför mamman till hans två söner varit mantalsskriven där får han vetskap om långt senare. Och den vetskapen blir än mer förbryllande för honom och kommer försent…

Sonen Hannes vid innergården där kaninerna fanns i sin bur

Det som får honom att lämna henne är en dag i mellandagarna julen år 2000 när han hittar den döda katten Snövit i frysen hemma i lägenheten. Katten som hon sagt tidigare att hon begravt ligger längst in i frysen inlindad i en kökshandduk och omsvept av två plastpåsar från ICA som knutits ihop med flera hårda dubbelknutar. Ett väl inslaget ”kattpaket” gömt bakom två stycken 2-liters glasspaket. När han konfronterar henne om hans fynd av katten Snövit, som dött flera år tidigare, så ger hon som förklaring att hon tagit hand om en väninnas katt av barmhärtighet tills det går att begrava den i vår. Han borde själv förstå att man inte kan begrava katten nu mitt i vintern.  Hans köper inte hennes förklaring. Han vet att katten i frysen är Snövit och ingen annan katt, han vet det!

Dagen han hittar barnens två kaniner döda av oförklarlig anledning i kaninburen blir han än mer frågande till vem han delar sitt liv med. Två kaniner dör inte på samma gång utan att något eller någon sett till att så skett, denna är någon hon… 

Hon som bestämt sig för att själv bo kvar i lägenheten på Bergåsavägen 5, hon har ju ändå varit så givmild att hon ordnat fram ett förstahands kontakt åt honom och barnen på en lägenhet i Orminge. På Skarpövägen 57.

Något sliten men med egna kunskaper inom byggsidan så renoverar Hans lägenheten för ett par hundratusen kronor så att han och barnen ska trivas.

Hans känner olust över att inkomna månadsavbetalningar som sker från sönernas mamma till hans konto för skulderna som hon löpande betalar av med 6 000 – 7 000 kronor kommer från kontot som tillhör hennes nyblivne mans företags konto. Kontot som Wiggeby Åkeri & Allservice AB är ägare till. Företaget som hon tagit över det ekonomiska ansvaret för. Men är det verkligen han som ska påpeka den saken för hennes man eller företagets revisor, Hans känner endast tacksamhet över att skulderna betalas och att han har hela vårdnaden över sina söner och även en bonusdotter boendes i lägenheten på Skarpövägen 57.

Vårdnaden av sönerna är orsaken till ett betalningsmord bokas och betalas av mamman, hon som hamnat i skuld för år av obetalda underhåll till försäkringskassan och annat. Skulder som överstiger 700 000 kronor och överlämnats till kronofogdemyndigheten för utmätning.

En kväll då han sitter och tittar på Bolibompa med barnen hör Hans att en nyckel sätts in i låset till lägenhetens ytterdörr. Det är bara han som har nyckel till lägenheten så han skyndar sig mot dörren och öppnar den för att se vem som försöker ta sig in i fel lägenhet.

Han möts av en minst sagt förvånad kvinna i fyrtioårsåldern som bredvid sig har två större resväskor och en mindre plus handväskan som står på golvet öppen och han ser ett pass som synligt ligger där i.

”Vem är du och vad gör du i min lägenhet?” Frågar kvinnan upprört med hög röst samtidigt som hon viftar med en knippe nycklar i sin högra hand för att påvisa hennes rätt i att det är hennes lägenhet.

”Vem är du själv?” är det enda Hans får ur sig som svar.

Kvinnan tar ett steg bakåt och släpper ner nyckelknippan i den öppna handväskan, hon böjer sig framåt och greppar tag om den gula textremsan med svart text, där det står H QVIST, som sitter ovanför brevlådeinkastet på dörren.

”Det här är jag, jag som äger denna lägenhet” hon pekar på skylten som bär hennes namn. Namnet som inte är samma namn som står på förstahandskontraktet, där står ett mans namn, det vet Hans om, så helt plötsligt samma kväll är han och barnen bostadslösa…   


Du möter Chefsåklagaren Edward Benkert fredagen 25 januari 2019 här på BOKbloggen.

Villan som sprängs som hämnd av ”Bombmannen” efter att åklagaren inlett en sexuell relation med ”Bombmannens” kvinna och fick henne vittna mot ”Bombmannen” och på så sätt honom fälld.

Åklagaren som inte bara är känd för att ha fått sin villa sprängd i ruiner. Han är också känd för att närma sig brottens kvinnor, på båda sidor av lagen, som en Don Juan. Men hon drog nytta av honom i stället såsom den högst uppsatta åklagaren på orten där hon själv härjar som mest, i Nacka. Åklagaren fastnar i den unga kvinnans skicklighet i att tillfredsställa honom sexuellt, även om hon skulle kunnat vara hans egen 16-åriga dotter så såg han inget fel i att njuta av det hon kunde bäst av alla.

Hon såg på honom som ett nödvändigt ont gubbslem som hon utförde lite sexuella tjänster åt, för att brottsutredningarna mot henne läggs ned…

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM

Missa inte mötet 25 januari 2019 med karaktären Chefsåklagaren Edward Benkert här på BOKbloggen.