Tre personer står och samtalar på en fest, några timmar senare så är en av dem en blivande ovetandes vän, en är ett blivande mordoffer, och en ÄR MÖRDAREN…

Tre vänner samtalar! En är ovetandes vän, en är ovetandes ett mordoffer, och en är MÖRDAREN

Fredagen 5 juli 2013

Det är fest, den så många gånger tidigare trevliga och årliga festen som vännerna har i staden Västerås. En person har en helt annan agenda än att ha det trevligt i vänners lag.

Ett par timmar efter lunch träffas vännerna i utkanten av Västerås för att äta en sen traditionell sill lunch, precis som vanligt.

Det pratas, äts och skålas innan vännerna ger sig iväg på dagens första cruising runda in till centrala Västerås, precis som vanligt.

Vännernas återsamling sker igen strax efter 19-tiden på samma plats som lunchen intogs. Det är dags att inleda grillkvällen, precis som vanligt.

Någon gång innan 22-tiden är tiden inne för vännerna att ge sig iväg på cruising runda nummer två inne i centrala Västerås, precis som vanligt.

Sällskapet svänger in på bensinstationen vid cirkulationsplatsen Norrleden / Bergslagsvägen för att ladda på cigarettförrådet inför kvällen och nattens cruising rundor, precis som vanligt.

Det är där på bensinstationen som dem flesta av vännerna ser vännen för sista gången, vännen som blir på natten ett mordoffer. Deras vän har då fyra och en halvtimme kvar att leva, vilket bara en enda person vet om att så är verkligheten i det som länge har planerats att det en dag ska ske. I natt ska det ske, natten mellan 5–6 juli 2013 är det perfekta tillfället som bara den iskalla mördaren är medveten om.

Därefter blir inget ”precis som vanligt” för vännerna. Vännerna som på olika sätt under hela lördagen försökte få kontakt med sin vän. Med telefonsamtal, med sms och med knackningar på rumsdörren till rum 419. Men vännen svarade inte, öppnade inte, sågs inte till någonstans på Västerås gator.

Ingen av vännerna kunde ana eller ens fantisera om det som verkligen hänt deras vän, bara mördaren vet.

BARA MÖRDAREN VET, eller?


Så vad vet jag som författare!

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM