VEM ÄR den skyldige, som bär med sig skulden till sina och andras barn…

Skyldig eller inte skyldig, svaret finns nu 14 februari 2019. Och då har den skyldige förlorat allt!

Redan år 2003 börjar skattemyndigheten att utreda henne och hennes bedrägerier i mannens företag. Hon är redan då mamma till tre barn och sedan tidigare ett dött barn. Hösten 2003 föds så hennes och mannens enda gemensamma barn, en dotter som kan ses som ett ”sladdbarn”. Hon som aldrig får välja sina föräldrar. Pappan är utpekad till att vara Lasse, utpekad av mamman Helene. Ett barn har inget val eller vetskap i den delen!
Glöm aldrig att ett barn INTE HAR NÅGOT VAL, möjligen ingen vetskap heller!

BARN

I augusti 1988 hade två små grabbar i Fisksätra inte heller något val då en person som flera gånger varit deras barnvakt bestämmer sig för att använda grabbarna som slagträ för att påvisa sin förmåga i att skrämma andra människor till tystnad. Grabbarnas mamma skulle skrämmas till att inte berätta eller anmäla stölden av pengarna i garderoben som hon stulit. Hon som sedan spelade hjälte då barnen efter 3,5 dygn hittas inlåsta i ett fläktrum i Fisksätra, ca 150 meter från där hon då bodde. Hon lyckas att tysta både mamman och de två små grabbarna, ingen av dem vågade berätta då. Tystade i nästan 30 år, så år 2017 berättas sanningen om vem som låste in grabbarna.

24 december 1989 föds hennes första barn Maria, 11 februari 1990 på morgonkvisten så hittas Maria oförklarligt död i sin barnvagn. Ett oförklarligt barns död blir då SIDS, Sudden Infant Death Syndrome, som på svenska blir plötslig spädbarnsdöd.

Barn som avlider i plötslig spädbarnsdöd hittas liggande på mage med ansiktet ner i kudden och ofta med huvudet täckt av sängkläder.  Det hela tolkas många gånger som barnet själv orsakat sin kvävning. Men kan ett oönskat barn kvävas och allt ses såsom ännu ett olyckligt fall av Sudden Infant Death Syndrome?

Vem är egentligen Marias pappa!

Sommaren 2011 döms mamman Helene till ett långt fängelsestraff för grova ekonomiska brott. 2 juli 2012 inställer hon sig på kvinnoanstalten Båtshagen/Hinseberg. Den då åttaåriga dottern får se sin mamma i fängelse, då hon besöker henne där.

Sommaren 2013, den 2 juli har hon avtjänat hela straffet och släpps fri och den då snart nioåriga dottern har tillbaka sin mamma i hemmet.

7 juli 2013 hittas 51-åriga Lasse död, hennes pappa? Efter 103 dagar grips mamman Helene och häktas för mordet på Lasse. Dottern har nu förlorat först den som hon ser som sin pappa och därefter sin mamma. Efter några dagar boendes hos mammans släkting placeras dottern i ett jourboende.

Helene häktas för mordet, ett mord som uppmärksammas stort i media.

Dryga 90 dagar senare släpps mamman Helene på fri fot då bevisen inte helt håller för att få henne dömd för mordet på Lasse. Dottern återplaceras i hemmet hos mamman.

Helene Åberg är nöjd och glad över alla miljonerna och på fri fot år 2013.

Tisdag 12 februari 2019 grips mamma Helene av polisen i hemmet och förs till arresten i Stockholm. Den nu femtonåriga dottern har ännu en gång blivit av med sin mamma för grova brott som hon begått. Dottern blir återigen placerad i ett jourboende, som är i en tidigare stödfamilj.

Nacka Tingsrätt

Torsdag 14 februari 2019 blir Helene Åberg häktad av Nacka Tingsrätt på samtliga punkter i häktningsframställan. Läs framställan HÄR

BAKOM STÄNGDA DÖRRAR

Tingsrätten går helt på Åklagarens linje på alla punkter, åklagaren får även ge henne fullständiga restriktioner samt att kvarstad ges på 8,5 miljoner kronor. Detta innebär att samtliga Helene Åbergs tillgångar tas av staten och får inte brukas till någon del. Bostaden i Fjärdhundra är därmed låst och får inte tillträdas av någon annat än utredarna nu. Läs beslutet i häktningsprotokollet HÄR

För drygt två år sedan gick jag ut med att Helene Åberg skulle i årsskiftet 2018/2019, dock senast i februari 2019 gripas och häktas för all ekonomisk brottslighet i och kring mordet på Lasse Jinneby. I oktober 2018 överlämnade jag alla bevis som jag fått fram under åren som jag gjort mitt research jobb med boken. USB-minnet med bevis som Åklagaren Jens Nilsson bad mig personligen leverera till honom i Stockholm.

Du ser filmen från dagen då jag överlämnade ekobrottsbevisen här nedan:

Hon är märkt av stundens allvar då den 49-åriga Helene Åberg förs in i sal 5 i Nacka Tingsrätt kl 10:00 av kriminalvårdarna. Ett askgrått ansikte, döda ögon, hopsjunken kroppshållning och ovårdad skrynklig klädsel. Helt enkelt en uppgiven människa som säkerligen inser att nu är spelet förlorat. Uppenbart så vet åklagaren väldigt mycket om brotten. På sannolika skäl har hon utfört 12 stycken grova ekonomiska brott under åren 2009 till 2018. Men det finns mer, och det vet hon att åklagaren och utredarna nu kommer att hitta då en första husrannsakan redan genomfört dagen hon grips i fastigheten på Mällerstavägen 17 i Fjärdhundra. Konton, med till-hörande kontoutdrag, pärmar med handlingar, datorer, telefoner, ipad och annat. Det här kommer att växa sig större, något som hon själv vet och som hon verkligen inser då Nacka Tingsrätts Chefsrådman efter närmare 5 timmars häktningsförhandling låter meddela att;

1. HELENE ÅBERG HÄKTAS

2. ÅKLAGAREN FÅR MEDDELA BESLUT OM RESTRIKTIONER

3. ÅTALET SKA VÄCKAS VID TINGSRÄTTEN 2019-02-28 KL. 11:00

4. Tingsrätten förordnar om kvarstad på så mycket av Helene

 Åbergs egendom att de enskilda anspråken och värdet av statens förverkandeyrkande om sammanlagt 8 471 139 kr kan antas bli täckta vid utmätning. Helene Åberg är på sannolika skäl misstänkt för de brott åklagaren har velat göra gällande.

Då Chefsrådmannen läser upp beslutet om beviljandet av kvarstaden om närmare 8,5 miljoner kronor. Där och då slås Helene Åbergs liv helt i krasch, allt är förlorat och så vet även hon. När hon reser sig upp och ska ledas ut av kriminalvårdarna så hulkar hon sig som om det är dags för en kastspya rakt ut.

Åklagaren och utredarna lämnar sal 5 i Nacka Tingsrätt mer än nöjda

Då jag lämnar sal 5 i Nacka Tingsrätt, åker jag raka vägen upp till Enköping för att beskåda den nyss beslagtagna fastigheten i Fjärdhundra där Helene Åberg greps på tisdagsmorgon kl 08:07 den 12 februari 2019. Lamporna som varit tända på tisdag morgon är också nu tända. Bilen som Richard Quick privat leasat i sitt namn står uppställd på garageuppfarten, trots att han själv avflyttat från fastigheten i början av november månad 2018.  

Fastigheten med kvarstad

Volvon som Helene Åberg brukat hela tiden sedan dag ett då den leasades. Så vad händer med bilen och vilka ekonomiska spår leder utredarna även upp till det osåld bara huset i Vemdalen, huset som sambon står som ägare på. Har hon medfinansierat även detta hus på samma sätt som den tidigare Ferrarin som togs av kronofogden för Helene Åbergs skulder. Kommer nu även det nybyggda fjällstuga på Björnstigen 35 B på Vemdalskalet att ingå i kvarstaden, om 8,5 miljoner?

En tidsaxel av ett åldrande o brottets bana

Alla dessa ekobrott är begångna i och kring mordet på Lars Lasse Jinneby som sker 5 juli 2013. Det ser helt klart lovande ut att slutligen faller en livstidsdom för mord ut inom tidsramen från nu och 1,5 år – 2 år framåt.

Dagen för frigivning då är att kriminalvården släpper ut en 75-årig gammal dam vars liv inte finns någonting kvar av. Den ”kärringens” namn är även då, Helene Åberg.


//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM