Karaktärsporträttet idag, Joppe Blad. ”Pojkvännen” såg henne gå in genom entrédörren, men vad hände sen…

Lastbilschauffören Joppe Blad kör ut frukt & grönt till butiker och gatuhandlare runt om i Stockholmsområdet. Han utgår tidigt varje morgon/natt från Årsta Partihallar. Trots att hans flickvän jobbar natt på hotell i centrala Stockholm så sambor de två hemma hos flickvännens mamma i Fisksätra. 

Joppe känner till hans flickväns fallenhet för pengar, pengar som inte alltid är hennes egna eller tillkommit till henne på ett lagligt sätt. Så länge det inte drabbade honom indirekt kunde han leva med att då och då bli bjuden av henne på restaurang eller en heldag på Gröna Lund. De hade ju ändå varit ihop till och från nu några år och han har passerat 20-års strecket och hon ska fylla 18-år i december 1987. Så det kunde bara bli bättre, trodde han.

Joppe har ett stort bilintresse

Varje kväll runt klockan 20,30 släpper han av henne vid entrén till hotellet på Hornsgatan vid Slussen. Han ser henne passera in genom entrén, varje nattpass under närmare ett års tid har han kört henne från hemmet i Fisksätra och till hennes nattjobb i hotellreceptionen. Själv åker han hem till lägenheten i Fisksätra för att gå ut med hennes hund Ludde och därefter sova. En rutin som sker varje dag.

Men en kväll skadar sig Ludde på promenaden och han måste få veterinärvård på Djursjukhuset i Bagarmossen. Då Joppe tittar efter i plånboken ser han att pengarna inte kommer att räcka för vården, inte heller har flickvännens mamma kontanter hemma. Så det blir till att ringa in till hotellet för att fråga henne om pengar.

Joppe jobbar med att köra lastbil hos en frukt & grönt grossist i Årsta Partihallar

Joppe blir först förvånad över att det inte är hon som svarar i receptionens telefon, lika förvånad blir receptionisten då han frågar om han kan få prata med sin flickvän. Den något osäkra och tveksamma rösten ger honom ett svar som omgående ställer upp fler frågetecken än ett hos honom.

”Nä hon jobbar inte här, hon slutade hos oss för mer än ett halvår sedan…”

Sjubarnsmamman
Marlena Augustsson

Du möter flerbarnsmamman Marlena Augustsson fredagen 8 mars 2019 här på BOKbloggen. Mamman som drabbas av en förälders värsta mardröm, hon upptäcker att två av hennes barn är spårlöst borta en augustikväll år 1988 i Fisksätra. Marlena som anlitat ”Hon” vid flera tillfällen som barnvakt åt sina sju barn.

//Stefan Di-Omnia//

STEFANDI-OMNIA.COM