Så presenteras idag karaktären Li Vennev, en gång kunde hon förlåta honom, men inte två. Priset för hennes eget beslut blev högt, alldeles för högt…

Hon var 16 år när hon träffade honom, den 26-åriga egenföretagaren i åkeribranschen. Han hade allt, allt hon hade drömt om. Den yttre skönheten och hans vältrande och sexiga kropp. Men han hade också det där som hon avskydde, allt som hon senare fick betala priset för.  

Samma år som Li Vennev fyller nio år dör hennes pappa i en oförklarlig trafikolycka på motorcykel vid Skuru Skola. Tillsammans med sin några år äldre syster och sin fem åriga bror blir uppväxten med sin alkoholiserade mamma Gerd inte den allra bästa, hon som var och varannan helg kom hemsläpande med krogragg till villan i Tollare, Saltsjö-Boo.

Mamman som tidigt propagerade inför sina två döttrar mantrat att ”Det är egna företagare som ni ska skaffa er, där finns pengarna!”

Nu var det inte pengarna hon såg i honom, det hon föll för var hans charm och det något barnsliga beteendet. Med tanke åldersskillnaden så blev hans barnslighet en tillgång då den skillnaden suddades kraftigt ut.  Hans yttre ihop med charmen blev också en förödande tillgång som han inte klarade av att förhålla sig till på ett för henna acceptabelt sätt. Bekräftelsebehovet är hela tiden större än hans egen monogami är.

Li hade på en fest i Boo Folketshus kommit på honom med händerna innanför tjejens tröja ståendes grov hånglande bakom ett uppfällt pingisbord som skydd. Sveket tog henne ett bra tag att komma över, han lyckades till slut att få henne att komma tillbaka, att få henne flytta in i hans hus på Sjöbrinken i Eriksvik. Dykresan till Egypten, ny dykutrustning av värsta modellen på marknaden och så aktierna ihop med uppdraget i företagets styrelse, om än bara som suppleant. Allt för att få henne att glömma och komma tillbaka, vilket lyckades. Li kände verkligen att han menade allvar med henne, så efter ett halvår bestämmer de tillsammans att hon ska sluta med p-pillren. Närmare ett år har gått och inget har hänt, det som de båda hoppats på ska hända. I början av år 1989 så visare det sig att Li är gravid, lycka blir stor, nu ska de bli en liten familj.  

Så en natt några veckor efter den glada graviditets nyheten slås allt itu. Hon slutade några timmar tidigare från nattpasset på Rättsmedicinska i Huddinge. Då hon kommer hem till huset på Sjöbrinken hittar hon honom med en annan kvinna i sovrummet. Hamburger skatan från Herrgårds Grillen. Hon sitter på sängkanten iklädd nattlinnet som är Li,s  eget.

Li Vennev tar det drastiska och omedelbara beslutet att dagen efter att beställa tid för abort, det finns inget annat val för henne. Hon lämnar honom och huset för evigt, ett beslut som hon aldrig ångrar. Men aborten får en fasansfull biverkning, hon kan aldrig mer bli…

Du möter karaktärerna Mia och Steffe här på BOKbloggen fredagen 3 maj 2019 här på BOKbloggen. Paret från Fisksätra som lärde känna ”henne” året hon skulle fylla 12 år. Dagen i maj, närmare bestämt den 7 maj 1981 på förmiddagen. Mia har genom alla år ställt sig frågan varför just hon av alla skulle stöta ihop med och möta denna ondskans dotter. Varför just hon av alla stackars jävlar, VARFÖR i helvete hon…


//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM