NEDLAGT X 2, GROVT Förtal i Norrköping

I slutet av december 2016 polisanmäldes jag för Grovt Förtal av två personer som självmant iklätt sig två av karaktärerna i min kommande kriminalroman. Fiktiva karaktärer som jag skrivit om här på BOKbloggen, Twitter, Instagram, Facebook och Flashback…

Fiktiva karaktärer, begreppet fiktiva är alltså: påhittad, inbillad, uppdiktad, skenbar, låtsad, overklig, imaginär, tänkt, fingerad, illusorisk, teoretisk, obefintlig.

PÅHITTAD

UPPDIKTAD

OVERKLIG

och OBEFINTLIG

Två personer har självmant sagt sig vara någon/några som är OBEFINTLIG/ OBEFINTLIGA. Detta påstående har skett Sedan då i slutet av december 2016.

Jag har varit med min advokat på två polisförhör, första varade i närmare 6 timmar då i juni 2017. Dryga 2 400 A4-sidor löd Så förundersökningen på som jag fick ta del av i början av juli 2017.

20 juli 2017 lades förundersökningen ned av kammaråklagaren gällande personen sekretess D. Motiveringen är att åtal inte kommer att kunna väckas då brottet inte uppväger särskilda skäl till åtalsprövning. Läs åklagarens beslut HÄR

Andra förhöret med min advokat sker 12 februari 2019 kl 11:00 i Norrköping. Förhöret gäller personen Åberg, personen som samma morgon kl 08:07 gripits på fastigheten i Enköping/Fjärdhundra och förs till Stockholm och Kronoberg. Samtidigt genomförs en omfattande husrannsakan hemma hos Åberg. Detta sker helt utan min vetskap, ej heller vet förundersökaren i målet som håller förhör med mig något om detta. Han påvisar att utredningen mot mig nu har växt sig större och omfattar dryga 5 200 A4 -sidor.

Jag svarar på varje fråga han ställer: ”ingen kommentar, ingen kommentar, ingen kommentar…”
 
Så efter tio minuter avbryts förhöret och vi kan åka därifrån.  

Vid häktningsförhandlingen i Nacka Tingsrätt nu den 26 april 2019 frågade Åbergs advokat, mig då vi pratades vid.

Hur går målet i Norrköping?”  Svaret jag gav honom blev,

   ”Jo utredarna följer med stort intresse målet här i Nacka mot din klient, eftersom jag hela tiden delger material som har betydelse för även den utredningen. Så säkerligen kommer den utredningen inom kort att läggas ned, vilket jag egentligen inte bryr mig så mycket om, nedläggningen eller några tusenlappar i böter för mig är inget jag dagligen tänker på eller skrämmer mig, tiden får utvisa vad som sker…”

Igår var det tid för mig att få denna vetskap, så sent igår kväll kom mejlet från min advokat.

2 maj 2019 lades förundersökningen ned av chefsåklagaren gällande personen Åberg . Motiveringen är:

”Anmälan rör förhållandevis många olika inlägg i olika former av social media. Det är svårt för annan person en den som är mycket initierad att förstå sammanhang och vilka personer som avses med varje enskilt inlägg. Av rättspraxis får anses följa att varje inlägg och vart och ett av dessa inlägg ska bedömas var för sig. Av detta följer att inläggen inte är av sådant slag att dessa når upp till en straffbar gärning.

Förundersökningen läggs därför ned i sin helhet.”

Läs åklagarens beslut HÄR


Här på min BOKblogg har jag en slogan som lyder som rubrik på sidan

ORDET ÄR FRITT, MEN INTE GRATIS

I min presentationstext på sidan under mitt namn och bild går att läsa:

Crime Writer No2 Stefan Di-Omnia

Skriver verklighetsbaserade kriminalromaner med fiktiva karaktärer som personifieras. Eventuella likheter med verkliga personer är endast en slump, eller läsarens egen förmåga att se sin egen verklighet spegla sig i storyn.

Här står klart och tydligt att fiktiva karaktärer används, påhittad, inbillad, uppdiktad, skenbar, låtsad, overklig, imaginär, tänkt, fingerad, illusorisk, teoretisk, obefintlig. Att likheter med verkliga personer är endast en slump, eller läsarens egen förmåga att se sin egen verklighet spegla sig i det som jag skriver. En spegelbild som då endast talar om för den som speglar sig vad bilden av sig själv berättar.

Precis så bedömer också chefsåklagaren Angervård mina inlägg

”Det är svårt för annan person en den som är mycket initierad att förstå sammanhang och vilka personer som avses med varje enskilt inlägg.”


Idag firar jag nedläggningen med en flaska champagne, hon (Åberg) hade yrkat på 60 000 kronor i skadestånd vid fällande dom. Vilket nu gör att jag och förlaget kan lägga beloppet på att trycka ännu fler böcker.

Det är värt att fira

så SKÅL tamejfan

ORDET ÄR FRITT, MEN INTE GRATIS

// Stefan //

STEFANDI-OMNIA.COM