Idag presenteras karaktärerna Mia & Steffe, året är 1981 och i början av maj, dag 7 är dagen som Mia sedan dess frågat sig varför just hon…

Kl 11:20 Torsdagen 7 maj 1981. Den då nittonåriga Mia Larsson har sedan den dagen ställt sig frågan, varför hon, VARFÖR i HELVETE HON?

Hon?, hon är den elvaåriga pigga, glada och framfusiga grannflickan på Braxengatan 14, 5 trp i Fisksätra. Mia och hennes sambo Steffe bor i port 9, på samma gata. Denna torsdag i maj är Mia på väg ut för att sätta upp lappar om att hon söker någon som kan gå promenader med deras hund Akela. Av en slump, tror Mia att det är, så stöter hon ihop med flickan som ser utländsk ut, i sitt rufsiga svarta hår, mörka ögon och med slitna skitiga kläder så är Mia säker på att flickan inte ens kan svenska.

Mia och Steffe bor på Braxengatan 9 i Fisksätra

Mia har så fel redan från dag ett, fel om vem flickan egentligen är, men framför allt inser hon aldrig flickans uppsåt med sin vänskap till den sju år äldre Mia. Den person som flickan utsett till sitt nya offer.

Åren går och det händer märkliga saker i och kring denna flicka, folk i Fisksätra pratar om henne, att hon är farlig, att man aldrig ska släppa in henne till sig, inte öppna dörren till sitt hem. Vilket Mia trots allt prat dagligen gör ändå. Hon låter sin dörr stå uppställd för flickan som kommer och går i stort sätt som hon bor hemma hos Mia och Steffe.

Steffe jobbar skift på bussgaraget i Björknäs

1983 får de sitt första barn, dottern Sofia, sonen Conny föds i början av år 1985. Två rums lägenheten börjar bli lite liten och varken Mia eller Steffe är så särskilt sugna på att deras barn ska växa upp i Fisksätra. Så till mitten av sommaren 1986 går flytten till en bostadsrätt på Ormingeringen, en 3/4 lägenheten på bottenvåningen. Tre rum och kök som går lätt att göra om till fyra rum, då väggarna är flyttbara.

Tryggheten som de flyttade till vändes snabbt till något helt annat. En bottenvåning känns inte trygg på något vis.

Mycket har hänt sedan torsdagen 7 maj 1981, ”flickan” som fyllt 17 år är onsdag kväll den 22 april barnvakt åt Sofia och Conny. Dagen efter upptäcker Mia att hennes kassettband med Gyllenetiders bästa låtar är försvunnet. Hennes stora idol är Gessle och nu är alla hans bästa låtar borta från henne. Ganska omgående misstänker Mia att det är hon, hon som tagit det bästa ifrån henne. Mia ringer runt till sina gamla vänner i Fisksätra för att ta reda på om de hört något om eller sett hennes kassettband. Då sprids även hennes påståenden om stölden ända fram till hon. Hon som kvällen den 3 juni 1987 ringer på dörren hemma hos Mia, Steffe och deras barn.

Hon är rasande, vansinnigt förbannad, skriker och viftar med händerna mot Steffe, så till slut framför hon hoten som riktas mot Mia, Steffe och deras två minderåriga barn Conny och Fia, två och fyra år gamla. Med hjälp av hennes kriminella och beryktade vän/pojkvän Danny Fitzpatrick så ska hon först se till att Mia och Steffe ska få kopiöst med stryk och därefter röja deras lägenhet för att avsluta med att både deras bil och barn skulle ryka. Det skulle han lätt fixa åt henne, blev orden som avlutade hennes besök på Orminge Ringen kvällen den 3 juni 1987.

Steffe har ingen lust att vara på sitt jobb då han vet om att hon när som kan dyka upp igen hemma hos Mia och barnen.

1 oktober 1987 döms flickan, med sitt efternamn som flicka, Akharraz för olaga hot och stöld till villkorlig dom och böter.

Mia har sedan torsdagen 7 maj 1981 dagligen tänkt tanken i frågan. Varför hon, Varför i helvete drabbas hon av denna persons ondska?

Domen får henne inte att stanna upp, domen får henne inte att sluta besöka Mia, domen får henne inte till bättring eller ånger. Ingen dom får henne till någonting annat än att tänka tankarna. De jävlarna ska få mer än vad de tål!   Från mitten av 1980-talet till slutet av 1988, har hon dömts för sexton olika brott, som bedrägeri, grovt bedrägeri, falsk angivelse, olaga hot, stöld, grov stöld, urkundsförfalskning, olovlig körning, försök till bedrägeri, förfalskning och utprånglande av falska sedlar. Hon har då ännu inte fyllt 18 år. I flera av brotten döms hon ihop med sin mamma, mamma och dottern som utför grova ekonomiska brott mot den svårt sjuka mormodern. Flickans mammas mamma.

Mia kommer aldrig fått ett svar på frågan varför just hon?

37 år har gått och fortfarande får Mia om och om straffet av det som ”flickan Akharraz” anser hon ska få. Ingen beskyller henne för någonting ostraffat, ingen…

Så här lyder en del av baksidestexten på boken:

Hösten 2013 börjar författaren STEFAN DI-OMNIA gräva grundligt i släkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En släkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Bilden som växer fram i första mötet med den då tolvåriga flickan våren 1981är mer skrämmande än vad han någonsin kunnat föreställa sig. Ett minderårigt barn som är ett charmigt, manipulativt, hänsynslöst monster. Blodsbandet går i arv inom släkten Aaberg

Du möter karaktären Sanne Christensen fredagen 12 juli 2019 här på BOKbloggen.Sanne blir den som tar honom ifrån henne. Sanne inleder en relation med Danny Fitzpatrick, som får henne att se blodrött av svartsjuka…

Sanne utanför Dannys port på Ålgatan
//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM