Då har jag lärt mig mer om att stämpla -minus i kassan på ICA på 1980-talet..

ICA-Klippan

Minus stämpling som kassörska i kassaregistret blev en riktig kassako på senare delen av 1980-talet.

Lärt mig mer om hur det på 80-talet var möjligt att som kassörska i en Ica butik kunna minusstämpla sin kassa och plocka minus beloppet direkt ur kassalådan utan att riskera att det upptäcktes då kassan räknades på kvällen.

Allt började med ett par hundralappar och eskalerade till betydligt större belopp.

Besök på Svarta spelklubbar

En tusenlapp om dagen, blev två, tre och även fyra tusenlappar ommdagen 6-7 dagar i veckan. Insatsen ökades, inte bara på spelplanen utan även i form av en bostad på söder, som inreddes med helt nytt möblemang, en helt ny Ford cabriolet köptes in trots avsaknaden av körkort. Nya möbler köptes även till en nära anhörig. Resor och fortsatt spelande. Efter sju månader med minus, tog allt slut.

Kulan hamnade på rött

Ägarna till ICA-Klippan genomförde en större kontroll av datasystemet då inventering lyste rött, väldigt röda siffror. Varor för över 700 000 kronor hade gått upp i rök. Aldrig redovisats på de dagliga kassarapporterna.

Men så gjorde ägarna då en kontroll av datsystemet, kontrollsystemets rapport kördes ut och rapporten på visade på, minusstämplingar på 501 000 kronor som kunde knytas till kassörskan personligen. Hon greps, anhölls, tillgångarna blev belagda med kvarstad, hon dömdes i oktober samma år som hon fyllde 18 år för grova bedrägerier, grov urkundsförfalskning till villkorlig dom och dagsböter samt kraftigt skadestånd att betala. Men det tog inte slut där!

Hon tog mer

än så!

Skriver nu på kapitlen som är varje förälders värsta mardröm. Barnen är spårlöst borta, finns inte, ses inte, ingen vet, mer än bara en enda person. Personen som är den som inte vill att barnen ska hittas.

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM