Utsedd till ÅRETS BÄSTA LJUDBOK 2020…

Idag nås jag av det fantastiska och overkliga beskedet om att min bok KATTSTRYPAREN Rum 419 blivit utsedd till 2020 års bästa ljudbok av ljudboksbloggen.com. Av 74 möjliga vinnare / kandidater vann min debut bok.

Ljudboksbloggens motiveringen lyder

Stefan Di-Omnia skrämmer skiten ur mig med sin dramatiserade True Crime historia om psykopaten Helen. Kattstryparen Rum 419 är en läskig, spännande och välberättad historia som gott förtjänar titeln Årets bästa bok

Ljudboksbloggens recension lyder

Det är ofta man använder det slitna uttrycket Verkligheten överträffar dikten, men här är det verkligen så. Stefan Di-Omnia har tagit tag i en snörstump och nystat upp en helt otrolig historia. Litteraturen är full av psykopater som skrämmer och fascinerar oss. Spontant kommer jag att tänka på Silfverbielke, skillnaden är att det är uppdiktade historier som vi kan lägga ifrån oss och gå vidare i våra liv. Här möter vi en flicka, i början 12-13 år som med sina handlingar skrämmer skiten ur mig. Med intelligens, list och total avsaknad av empati manipulerar hon alla i sin närhet. Och i begreppet alla räknar vi in en av Sveriges kanske mest ökända och hårdaste brottslingar Daniel Fitzpatrick.

I definitionen av en psykopat så finns det med att man inte kan sätta sig in eller bry dig om andras känslor. Något som verkligen stämmer på huvudpersonen Helen. Hennes förmåga att stänga av sina känslor använder hon till max när hon begår sina brott, mestadels bedrägerier men även hot och våld.

Det här är en dramatiserad beskrivning av Helens uppväxt och liv som mynnar ut i hur hon mördar sin sambo på Stadshotellet i Västerås. Helt sann om vi får tro författaren, som jag gör. Vi får även följa rädslan och förtvivlan i många av dom offer som Helen lämnar efter sig i sin framfart. Jag är väldigt fascinerad av dramatiserade True Crime historier och den här håller minst lika hög klass som Ebervall/Samulsons som jag rankar högst. Stefan Sauks röst gör sig mycket bra för just den här boken.

Stefan Di-Omnia skrämmer skiten ur mig med sin dramatiserade True Crime historia om psykopaten Helen. Kattstryparen Rum 419 är en läskig, spännande och välberättad historia som är årets bästa bok hittills, klar femma.

Uppläsare: Stefan Sauk


Min egna reflektion är;

Av totalt 74 nominerade ljudböcker / möjliga vinnare tog KATTSTRYPAREN Rum 419 första platsen, och blev av ljudboksbloggen.com utvald till  ÅRETS BÄSTA LJUDBOK 2020. Vinnare på en tio i topp lista där samtliga på listan är fantastiska författare med storverk som alla kunde stå högst upp i toppen.

Jag är hedrad, glad, stolt och oerhört tacksam över min top of the top placering. Tusen tack snälla ljudboksbloggen.com

Något att lägga märke till för alla er författare med drömmar som sliter i det tysta. Plats ett och två togs av två debutanter jag själv och Sammy Jeridi. Nästa år kan det vara du som finns på listan, ge aldrig upp!

//Stefan//

LISTAN

1)   Stefan Di-Omnia – Kattstryparen Rum 419

2)   Sammy Jeridi – Ghettokungen

3)   Anders Roslund – Sovsågott

4)   Erik Lewin – Arvet efter oss

5)   Buthler & Grimwalker – Kastvindar

6)   Jørn Lier Horst, Thomas Enger – Nollpunkt

7)   Jeffrey Archer – Fågelvägen

8)   Lars Kepler – Spegelmannen

9)   Mattias Edvardsson – Goda grannar

10) Patrick Radden Keefe – Säg inget

Snälla, gå gärna in på www.judboksbloggen.com och läs alla omdömen och recensioner på samtliga böcker på tio i topp listan. Du hittar säkert en spännande bok att kasta dig in i!