Om det är något som jag både stör mig på och skrämmer mig är när människor…

i affekt misstolkar, blundar för verkligheten och därefter skapar sig en egen sanning byggd på okunskap eller möjligen är det antaganden.

Hur som helst, så innehåller min bok SUICIDIUM 60.668 ord, av dessa tusentals ord utgör 612 ord, (knappt ett stycke) en scen där en man förgriper sig på en pojke. Dessa 612 ord som jag och min redaktör nogsamt jobbade med för att få till en scen som skulle kunna läsas/tas emot på ett något värdigt sätt om det nu ens är möjligt!? Att inte glorifiera eller nonchalera det vidriga övergreppet på ett barn, på karaktären Jonathan. Han som är byggd på en verklig människa, ett barn som i verkligheten blev utsatt som nioåring av en man i sin direkta närhet.
– Övergrepp som skapar den personlighet som Jonathan bär med sig hela vägen dagligen i sitt liv. En pedofil som gavs den möjlighet som han väntat på, då Jonathans pappa tog sitt liv. Oftast är det en närstående till familjen som är förövaren, den som sätter spår i barnet för evigt. Så också i Jonathan…

Jag stör mig kraftigt på att personer i affekt påstår att boken handlar om övergrepp på barn, att den skulle kunna trigga pedofiler att begå nya brott mot barn! Och det skrämmer mig oerhört mycket att just vissa människor tror att mina 612 ord skulle trigga en pedofil till att begå sina avskyvärda handlingar mot barn. Den okunskapen hos dessa personer kan just få effekten av att ännu ett barn till blir drabbad, då dessa människor inte väljer att se verkligheten som den faktiskt är.

– Att en pedofil kan mycket väl vara en nära närstående till familjen, möjligen en i familjen/ släkten som någon väljer att blunda för och ett barn utsätts på samma sätt som Jonathan i boken (han som finns på riktigt). Ett barns liv förstörs vid övergrepp, och barnen ÄR många för så här ser verkligheten ut, siffrorna är jävligt skrämmande och bygger INTE på 612 ord i min bok SUICIDIUM!        

 

FAKTA:

Studier gjorda på barn pekar på att det är ännu svårare för barn att berätta om sexuella övergrepp, att bara 1 av 10 utsatta barn gör det. Brås statistik visar att cirka 18 000 sexualbrott polisanmäls varje år. Av dessa är 3 000 våldtäkter på barn mellan 0 och 17 år.

Vi får ALDRIG blunda eller i affekt tro någonting, vi måste öppna ögonen för verkligheten!

 //Stefan