Triggers att komma i stämning till…

I min skrivarlya under mina arbetspass ljuder i stort sätt alltid anpassad musik till det jag skriver. Anpassad till att komma i rätt stämning. Till SUICIDIUM hade jag hela tiden all musik ur musikalen Les Mise`rables som gick på repeat. Vilket blev lyckat för mig.

Så nu fortsätter jag skrivandet på samma sätt med del två, THEMIS. Eftersom jag ännu inte tröttnat på den fantastiska musiken som tar mig till rätt stämning. Den här är min absoluta favorit.

Visst går det att vara trevlig på ett bra sätt…

Vad betyder stjärnorna

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ❓

Förra veckan kom jag på idén att ta tillvara på möjligheten att dra nytta av Storytel appens kommentarsfält gällande flera hundratals kommentarer om boken KATTSTRYPAREN. Riktade in mig på två grupper, de som gett två – tre stjärnor och de som gett fyra – fem stjärnor, ihop med deras personliga recensioner/omdömen. Märkte snabbt att de som gett boken 2 stjärnor – ⭐⭐ också spydde lite galla i kommentarerna. Gallan som oftast upphörde vid tre – fem givande stjärnor.

Att bemöta alla på ett trevligt sätt var mitt största mål, att då få så många som möjligt att ta sig an att lyssna på min nya bok SUICIDIUM. Den slutliga slutliga belöningen för mig. Och jag hade inte alls fel. Av de 20 stycken som givit två stjärnor, har 18 av dessa lyssnat på Suicidium och dessutom tackat mig för tipset om nya boken samt givit den sin positiva kärlek med betydligt fler stjärnor och positiva omdömen. Till de som givit 4-5 stjärnor blev lyssningen 💯 %

Att bemöta alla på ett trevligt och respektfullt sätt blev helt klart en vinst inte bara för mig som författare, det blev en ny upplevelse även för dem som annars inte hade upptäckt första delen i serien Längs vägen dör vänskapen. Nu fick de fem böcker på köpet 🙌😃🌞🌻 det går oftast att vända på folks negativa åsikter, med ett trevligt bemötande 💚👍

Så här skrev jag till dem som gav två ⭐⭐ :

Hej,
för en tid sedan lyssnade du på min bok Kattstryparen.

Som jag förstår ut av dina ord och stjärnor var den inte tillräckligt bra för din smak. Därför tänkte jag tipsa dig om min nya bok SUICIDIUM som släpptes nu i juni som ljudbok. Skriven för ljudboksformat, vilket inte Kattstryparen var.

Boken SUICIDIUM är första delen av fem i serien Längs vägen dör vänskapen. Hoppas du ger min nya bok en chans och jag önskar dig då en fängslande lyssning 👍

Mvh Stefan Di-Omnia”

Så här skrev jag till dem som gav fyra – fem ⭐:

Hej,
eftersom du gillade min bok Kattstryparen tänkte jag tipsa om min nya bok SUICIDIUM som släpptes förra månaden som ljudbok. Boken är första delen av fem i serien Längs vägen dör vänskapen.

Mvh Stefan Di-Omnia”

Det kom tre frågor…

Cia D, ställer frågorna:

  1. Killarna som är på bilderna i din trailer och diverse inlägg på fb och som ska föreställa killarna det handlar om i din serie SUICIDIUM, är det skådisar/statister eller är det dom ”riktiga” killarna?
  2. Varför har du valt ”Latinska” namn på din serie SUICIDIUM?
  3. Hur lång tid har det tagit att samla ihop allt material/research innan du börjat skriva på dina böcker?

Och svaren är…

1)

Killarna på bilderna är modeller som man köper rättigheterna till för att få använda i marknadsföring. Jag har noggrant valt ut dessa tre modeller till huvudkaraktärerna, haft tre kriterier i mitt val. Det första är att de ska likna de verkliga personerna bakom karaktärerna. Personer som jag mycket väl vet hur de ser ut i verkligheten. Det andra att det finns bildserie där de åldras, eftersom serien Längs vägen dör vänskapen sträcker sig i tiden åren 1996 till 2020. Det tredje är att två av de tre karaktärerna ska det finnas bilder där de hanterar vapen. Det gäller Jonathan och Carl-Magnus.

Sergio Roncelli i tre skepnader, samma modell

2)

Det började med när jag planerade första delen, där självmordet har en stor inverkan i första delen. Då blev inte titeln ”SJÄLVMORD” ett alternativ. Så det blev att tänka till och så kom suicidium till som kändes helt rätt. Jag spånade vidare på vilka övriga delars titlar skulle beskriva de verkliga händelserna, och en efter en växte de fem titlarna på latinska fram. Mitt eget efternamn som jag själv skapade år 2011 är en blandning av italienska och latin. Kan mycket väl ha legat i bakhuvudet på mig då jag jobbade fram titlarna, men inget som jag nu idag känner att så var det nog… Om det blir en del sex och del sju så har jag idag ingen aning om vilka titlar det blir på de. Men absolut blir det latinska titlar.

3)

Oj, det är lite svårt att säga exakt. Sedan länge har jag haft hela storyn/serien i huvudet. Hade den där redan då jag skrev Kattstryparen, fick tvinga mig själv att inte redan då börja att skriva på serien. Fick sätta upp ett datum, att först då får ”du börja jobba med serien” hade datumet inskrivet i min digitala kalender. Och ja, jag höll mig till det datumet. Med kattstryparen tog researchjobbet typ fyra år. Med serien har researchen för hela serien tagit mig 4-5 månader. Så redan nu har jag i stort sätt allt klart. Allt har jag noga upplagt i min OneNote som även finns upplagd på Dropbox. Så jag kommer åt allt var som helst jag är. Ett grymt bra upplägg för mig som har en dålig handstil, så handskrivna lappar funkar inte alls. Jag är oerhört noggrann med research jobbet, vilket spar tid då jag börjar att skriva. Det kan typ nu bli en och annan koll under skrivandets gång att kolla upp datum/år när köpcentret Forum Nacka ändrade namn till Nacka Forum. Den typen av koll, som om mobiltelefonen fanns det året, när kunde man skicka sms… Så mitt råd är att gör alltid researchen noga, det blir alltid bäst så.

Tack bästa Cia, för dina spännande frågor. Jag hoppas att du fått svar på det som du undrat över. Mvh Stefan