Vart ÄR jag på väg?

Vanlig fredag?

image
Vart är jag på väg?

En fredag, nu i fredags femte februari. Sitter och äter frukost lyssnar på P4 Östergötland, klockan slår 10,00. NYHETER, flyktingar, Centerns Kommundagar etc avhandlas… sen kommer vädret. VÄDRET ska bli soligt och varmt denna förmiddag fram till 15-tiden, då regnet ska komma in från väster. Ett regn och mulenhet som ska fortsätta hela helgen.

Förmånen med mitt jobb är att jag har fria arbetstider och möjligheter att bestämma mina dagar helt och hållet på bästa sättet för mig. För mig att må bra och bäst.

Fint, soligt väder lockar mig till att ta några timmar ute i naturen. Naturen där jag trivs som bäst, jag tar med mig båda hundarna Texas & Coitus. Tar bilen, kör ut mot Bråviken, ut mot mitt energi givande naturreservat Djurön. Djurön ligger ca 1 mil hemifrån, Djurön är en udde som går ut i Bråviken. En rogivande plats där man ofta är ensam ihop med djuren som finns där. Kor och vilda djur är något som jag brukar stöta på då jag besöker platsen.

Till min glädje så ser jag att parkeringen är tom, tom betyder oftast inga andra där! Inte ens en dag som denna med sol från klarblå himmel är någon där. En promenad på den gräsbeklädda vägen som delar de stora åkrarna från varandra, en promenad på ca 1,5 km. 

Texas & Coitus
Texas & Coitus

Hundarna stor trivs på Djurön, den här årstiden så finns det inga kor ute i hagarna, Hagar som man som besökare går in i genom att klättra över el-staketen på stegar/ trappor. Det är alltså tillåtet att vara inne i hagarna bland kossorna. När nu kossorna inte finns på plats och heller inga andra djur eller människor så fick hundarna växelvis vara lösa var och en för sig och springa av sig.

Så härligt när Djurön öppnar upp sig
Så härligt när Djurön öppnar upp sig

Där på kullen mellan åkrarna, från höjden så öppnar Djurön upp sig. Den härliga naturen med allt öppnas upp framför ögonen. Vattnet, land, de stora ekarna, stenmurarna, hagarna och luften. Sådan otrolig energi boost för mig att bara vara här några timmar då och då.

 

Coitus på spången, Texas redan en bit framför
Coitus på spången, Texas redan en bit framför

Efter ett tag stöter vi ihop med Philip, en kompis som var ute och sprang på Djurön. Det fanns fler som ville njuta av det soliga vädret en februari dag 2016. Finns många sätt att boosta sig själv på! Det här var ett sätt som jag använder mig av, ett naturligt sätt att stimulera må bra centrat uppe i hjärnan. Hippocampus. Ett ställe i hjärnan som ÄR enda platsen där nya celler kan skapas. Celler som skapas genom rörelse och motion. Kopplingstationen för känslor och korttidsminnet. En plats som kopplar fram ett bra välmående på ett naturligt sätt av kroppens egna förmåga till att veta vad som är bäst för kropp och själ.

Bråviken med utsikt mot Kolmården
Bråviken med utsikt mot Kolmården

Vart jag är på väg i mitt liv, så är det alltid mitt val till att må bäst på ett bra och naturligt sätt. Vi människor är skapta för att klara oss bäst i naturen med naturliga rörelse. Mitt liv i rörelse skapar ett friskt liv för mig, ett val som jag valt att ta ansvaret över. För här och nu spelas mitt liv in med mig i huvudrollen, ett liv som aldrig kan tas omtagningar i eller går i repris. Inspelningen sker här och nu med ett manus som jag själv skriver genom att improvisera med tankar på att leva bra, bra på mitt sätt med fullt eget ansvar.

image

Vad är framgång?

Texas trivs
Texas trivs

Hur ser andra på framgångar som andra lyckats att ta?
Jag ser på en framgång som något……! Inom kort kommer jag att skriva om det här på bloggen.

// Stefan//
stefandi-omnia.com