NYTT PLANERAT BOKPROJEKT: TRILOGIN ”VIRUSNOVA”

VIRUSNOVA TRILOGIN

VIRUSNOVA

Idén till bokprojektet Trilogin VIRUSNOVA skapades när jag fick ett sms från en person. Jag satt i bilen då sms:et kom och är på väg från fängelset Hinseberg efter en dag med jobb där inne på anstalten med Carina Frödin och hennes bok NÄR LÖVEN FALLER. Det skickade sms:ets innehåll och personen det kom ifrån berörde mig mycket, så mycket att jag direkt kom igång med kreativa tankar. Tankarna att…

 

Det får bli ett långt bokprojekt i stil med Millennium-serien av Stieg Larsson. Materialet och storyn har jag redan. Personerna till böckerna också. Huvudpersonerna som läsaren kommer att kunna följa med genom hela serien. Personer att hata och personer att älska, samt personer att?

Genre: Deckare / Thriller Serien VIRUSNOVA är en verklighetstrogen story, böckerna skrivs i romanform. Läsaren kommer få bekanta sig med polisen Eje Sahlstedt, Eje som jobbar på Ekobrottsmyndigheten. Eje går under smeknamnet ”Salle” bland sina kollegor. Eje Sahlstedt tjänstgör som polisinspektör med särskild tjänsteställning. Han och hans kollegor har blivit inkopplade i fallet att syna företaget VIRUSNOVA AB. Ekobrottsmyndigheten har blivit informerade av aktieköpare som satsat stort på köp av aktier i företaget då dom blivit lovade stora vinster på kort tid. Men allt i företaget är inte som det ska vara eller utlovats att vara…

Personen bakom VIRUSNOVA AB och företagets forskning att bekämpa ett smittsamt virus är i verkligheten något helt annat än vad fasaden på VIRUSNOVA utåt visar upp!

VIRUSNOVA Del 1: EMISSION

Första delen/boken har namnet EMISSION, med flera stora emissioner under några år har företaget fått aktieköpare att investera i 97 miljoner svenska kronor. Men inga utdelningar på över nio år har kommit någon av investerarna tillgodo. Alla årsredovisningar har under de nio åren visat röda siffror. När ännu en nyemission utlyses av företaget VIRUSNOVA AB lämnar en av de tidigare investerarna in en anmälan till Ekobrottsmyndigheten. Investeraren känner att något inte alls är som det ska med företaget. Förundersökningen som till slut hamnat på Eje ”Salle” Sahlstedts bord. Eje är en av Sveriges mest respekterade eko-utredare, skicklig som få, om någon skall kunna hitta felaktigheter bakom fasaden på det fina företaget så är det han och hans närmaste medarbetare. Så vad kommer dom att finna?


TRILOGIN VIRUSNOVA, kommer jag att påbörja jobbet med efter att kriminalromanen KATTSTRYPAREN Rum 419 har getts ut. Så jag kommer då att jobba parallellt med två böcker på samma sätt som jag gör idag med tidigare nämnd kriminalroman och biografin om Carina Frödins liv NÄR LÖVEN FALLER.

Jag älskar att ha framförhållning och vägen i livet planerad långt framåt. Ser det inte som någon stress utan mer som en möjlighet att göra det jag älskar mest och bäst. Att skriva och berätta för dig som vill läsa det jag skriver.

// Stefan Di-Omnia//

stefandi-omnia.com