Planerat om lite längs vägen, Kriminalromanen LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN…

Som det är i livet så händer saker som man inte själv kan styra över, planeringen blir inte alltid som det planerats. Men ingenting i livet som författare är ristat in i sten, eller fast gjutet. Det gäller att vara flexibel och se nya vägar och göra nya val, så har jag nu gjort.

Det blir två kriminalromaner i rad, först KATTSTRYPAREN och därefter LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN.  Vad som kommer därefter, är ännu inte spikat.

Kriminalromanen LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN

är till större delen en verklighetsbaserad story med fiktiva karaktärer. De tre vännerna Svartmäklaren, Baronen och Fondmäklaren har tillsammans tagit vänskapen mellan dem in i gemensamma, tvivelaktiga affärer, en väg som blir förödande för deras långvariga vänskap.

År 1999 hittas svartmäklaren Steven Wood ihjälskjuten i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Steven har som förmedlare av svarta hyreslägenheter på Stockholms heta bostadsmarknad skaffat sig en stor förmögenhet. Men också många mäktiga fiender i livet han lever som rik – livet där pengarna styr allt, så även vänskapen.

En falang i direkt anslutning till Don Garic´ Dobrasav misstänks ha avrättat Steven, vilket skedde vid hans ytterdörr – dörren som han någon sekund tidigare öppnat åt den som ringt på, efter att ha känt igen personen genom titthålet. Han hade aldrig öppnat åt någon som han visste hade anknytning till falangen Don Garic´. Är det någon av Don Garic´s män som Steven öppnade dörren för?

Tidigt på morgonen den 27 oktober år 2000 påträffas fondmäklaren Sergio Roncelli, som jobbar på SEB, död i sin bil på en parkeringsplats i Nacka. Med två skott på nära håll i huvudet hade han avrättats. Ingen vet varför, bara att han avrättats på samma brutala sätt som Steven, dessutom med samma vapen…

Fredag morgon den 27 oktober ÅR 2000 sitter advokat Jonas Petrus och läser Svenska Dagbladet i sin skinnstol bakom sitt stora skrivbord, på kontoret på Karlavägen. Advokatens hjärta pumpar kraftigt i bröstet, svetten klibbar under skjortan som limmats fast längs hela hans rygg.

Genom Sveriges Radios nio-nyheter har han precis nåtts av beskedet att en fondmäklare hittats avrättad i sin bil på en parkeringsplats i Nacka, med flera skott i huvudet. Någon minut tidigare hade advokaten vikt upp nyhetssidan i SvD, som hade den feta rubrik som fick hans andning att helt stanna upp:

”Don Garic´ Dobrasav gripen av polis på en bank i SCHWEIZ, DÅ HAN försökte hämta ut ett större belopp på en postväxel som saknade täckning.”

Hur har jag hamnat i det här? är tanken som far igenom advokat Jonas Petrus huvud, samtidigt som han sänder iväg ett desperat sms till sin vän Carl-Göran ”Baronen” Mörner: ”Det är nu tid för dig att släcka lyset…”


Som tidigare planerats så släpps boken KATTSTRYPAREN Rum 419 i slutet av november 2018. 

LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN planeras väldigt preliminärt att släppas våren 2020.  Så ser planerna ut så här långt, sen när övriga böcker kommer in i min skrivplaneringen tar jag längs vägen.

// Stefan Di-Omnia//

STEFANDI-OMNIA.COM