Det ÄR administrativt mycket just nu, Nytt bokomslag, första ”Råkopian” av filmtrailern, offert från tryckeriet, sättningsmallar etc…

Just nu är det väldigt mycket planering och funderingar runt utgivningen av kriminalromanen som kommer ske i juni 2019. 

  • Nytt bokomslag, som görs nu helt om från grunden, dock med den bild som vi jobbade fram i november 2017, skälet att jag bestämde mig för ett helt nytt omslag gjordes efter att jag insåg att tidigare designer helt kört fast i sitt eget tänk och spår runt omslaget. Jag har även laddat ned en bild på nätet, bilden som jag imorgon ska presentera för min nya grafiska designer och Art Director. Till min stora lycka så sker all korrespondens med honom på engelska. Min idé runt den bilden och den tidigare bilden från 2017 kommer då att läggas fram för honom, vill han jobba vidare med denna idé så köper förlaget loss rättigheterna till bilden. Ska bli mycket intressant att se vad han kan producera fram till min kommande bok. Han har ju jobbat fram fyra-fem olika omslag åt en av de största. Stephen King!
    Så här ser arbetsomslaget ut som vi använder oss av fram till ca 1 månad innan utgivningen då det riktiga bokomslaget kommer presenteras.

     

  • Igår måndag 12 november 2018 fick jag ta del av förstaklippningen och sammansättningen av scenerna vi filmat under ett års tid. Scenerna ihop med musiken i ”råtrailern” som klipparen och producenten jobbar vidare med efter mina önskemål. Grymt vilket gediget finmaterial filmaren tagit fram, jag är väldigt nöjd. Boktrailern släpps i maj månad 2019.

 

Ett litet smakprov på musiken som trailern har, kan du lyssna på här:

 

  • Offerter är beställda och inkommer nu i veckan för tryckning av första utgivnings upplagan sker som sker med två upplagor,  en hårdbunden med ca 545 sidor och en storpocket om ca 550 sidor. Sättningsmallar är på väg in som sättaren till boken ska ha samt sättningsmalls mått för omslaget som  grafiska designern ska anpassa omslaget efter.

 

  • Förlaget jobbar för fullt med material till bokreleasen och till utskicken av böckerna som kommer ske i madrasserade luftbubbel kuvert. Allt för att underlätta tidsåtgången med paketeringen  av boken samt hålla nere transportavgiften för varje enskild bok ut till kund. Eftersom vikten på boken blir ganska stor jämfört med en ”normalbok” som har dryga 320 sidor och min har drygt 200 sidor till.

 

Så även om det är mycket administrativt att stå i så är det väldigt grymt inspirerande jobb som jag verkligen älskar att göra, efter mejlet i morgon till designer så blir det full fokus på manusjobb resten av veckan.

 

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM