Glädjande nog en härlig avslutning på månad november 2018…
Goda resultat inkom i månadsslutet

Förlaget redovisar godkända offerter och leveransdatum, Graphic designer och Art director uppvisar book cover design förslaget.

Super nöjd med beskedet som kom i torsdags gällande att förlaget och tryckeriet avtalat klart och att offerterna för tryckning av upplagorna hårdbunden och storpocket formaten är godkända. Leveransdatum är också klart. Så nu är hela den biten klar = den färdiga boken!

Bokomslaget; Jag har jobbat länge med att plocka fram rätt omslag till boken.  Under två års tid så är denna bild länge grundbilden för omslaget, så kort tid som för ca 3 veckor sedan har jag diskussioner med den då anlitade designern.  Vi har då i stort sätt bara kvar att sätta dit mitt namn på boken, men vi kom inte överens om typsnitt, storlek, färg och placering. Designern började yra om att inspirationen var helt slut och alla hennes idéer är spårlöst borta. 

Min magkänsla sa mig då att det här är helt fel, galet fel! Omslaget är helt enkelt inte bra. Tog mig en lång promenad med våran hund för att grundligt tänka igenom allt en gång, plus och minus ställdes mot varandra. Då jag kom in sent på kvällen så skickade jag iväg mejlet och omgående avbröt allt samarbete.  Tänkte att jag har tiden på mig att hitta en lösning fram till  mars månad 2019. Skickade iväg två mejl till två olika grafiska designers i Sverige, ingen av dem två har tid till att åta sig fler kunder.
Jag fick söka mig utanför Sveriges gränser och jag hittar en person som jobbat med flera av dem största författarna i världen, en av dessa är Stephen King som han gjort flera omslag till.
Skickar chansartat iväg ett mejl på engelska en sen kväll kl 00,35 och jag räknar inte med att få ett svar alls. Utan förväntar mig att jag dagen efter får ordentligt börja söka igenom Sverige kartan över grafiska designers. Borstar tänderna, lägger mig i sängen och lägger telefonen på laddning.

Kl 00,48 plingar det till i min mobil och jag har fått ett mejl som lyder

Hi Stefan,
Thanks for your email.
I would love to help you with the cover design for your books.
Please send me more details about this project.

ps. Your english is not bad at all.

Best

N

I fredags kl 16,45, får jag mejlet från honom. Det har då gått 23 dagar från mitt första mejl om min förfrågan som jag aldrig tänkt att jag ens skulle få ett svar på.  Jag sände ett detaljerat mejl som han bad om med information om vad boken handlar om. Detaljerna som gick fram och rakt in i hans tänk i att göra ett omslag som passar min bok. Vilket proffs, min nya Graphic designer och Art director skickar med tre olika förslag på omslag som han jobbat fram.  Först blir jag helt stum och stel, efter att tittat igenom förslagen en gång. Nästa tittning så får jag rysningar och ståpäls över hela kroppen. Sitter och stirrar på ett av omslagen som jag inte kan slita blicken ifrån, stirrar i flera minuter och känner tårarna fukta ögonen som rinner över och fortsätter ner över kinderna. Och allt handlar om lycka, lyckan i att hittat helt rätt till slut.  Det tar några timmar innan jag fattar att det är sant. Sanningen i att jag sitter med ett bokomslag framför mig som bara är så jävla bäst helt enkelt. 

Tyvärr kommer jag inte att officiellt visa upp omslaget förrns i början av maj månad 2019, då marknadsföringen av boken startar på riktigt med trailern som släpps och lite annan marknadsföring. Men jag har visat upp omslaget för 4-5 personer och samtliga är lyriska, en av dem skrev följande;                          

”Där har du omslaget! Det får 10/10 i betyg! Om det skulle kunna vara bättre så har jag inga förslag på hur! Top notch! Det där är en sån bok man stannar till när man ser i bokaffären!”

November månad som för många är den trista, tråkiga månaden blev för mig personligen en helt fantastisk månad. Samt ännu en bekräftelse över att lita på min magkänsla helt och fullt ut. Det blir bara bättre då! 

Nu blir det full fart med skrivande hela kommande veckan

//Stefan//

STEFANDI-OMNIA.COM