Början till slutet…

Oktober 2013

VÄSTERÅS

Det är här i Västmanlands tingsrätt som resan med mitt arbete med kriminalromanen startar, det är 18 oktober år 2013 i sal 6. Det har om lite drygt en månad gått 6-år. Vägen från början till slutet har varit lång, komplicerad, tidskrävande och mycket givande.

Tidigt bestämde jag mig för titeln på boken. Jag skapar mig alltid en början och ett slut, precis på samme sätt som en 100 meters löpare. Från startblocken in över mållinjen. Men nu blev inte mitt lopp ett sprinter lopp, det blev mer än ett maraton lopp.

Ett fantastiskt bokomslag som jag är otroligt stolt över, Nebojsa är otroligt proffsig.

Bokomslaget är en story i sig, så jag drar den inte i ett större format än att jag ångrar inte en sekund att jag abrupt avbröt samarbetet med den som inte klarade av att leverera.

Onsdag 27 november 2018 står jag där utan någon alls. Jag letar på nätet för fullt klockan passerar 24,30 då jag hamnar på hans sida, han som gjort omslag till så många kända författare. Som Stephen King 😱😱😱😱😱 för att bara nämna en.

Jag skickar iväg ett mejl skrivet på engelska den natten utan att ens förväntat mig ett svar. Går och lägger mig. Det plingar till i telefonen kl 01,08. Jag läser;

Hi Stefan,
Thanks for your email.
I would love to help you with the cover design for your books.
Please send me more details about this project.
ps. Your english is not bad at all.
Best,

Nebojsa

Berättade mer i ett 2 sidor långt mejl.

Får svaret att om 3 veckor så har jag några förslag på omslaget, det tog 2 veckor och jag öppnar upp den komprimerade mappen med förslagen i.

Skakade och gråter av lycka, sitter i timmar och tittar på omslaget och inser det här ÄR mitt omslag till min bok. Det är så grymt bäst!

OMSLAGET

Så blev det min uppgift att få ihop innehållet, där innanför det snygga omslaget. Som jag har jobbat, vilken resa det har varit, vilka beslut jag vågade att ta, att sparka redaktören så nära inpå utgivningen, att ta beslutet flytta fram utgivningen en månad för att jag och den nya redaktören skulle få chansen att göra ett bra jobb, som vi gjorde det! Att börja om från början i slutet av juni månad, att bara gå in och göra jobbet, att jobba mellan 14-17 timmar per dygn 7 dgr i veckan under 4 månader. Det krävs fokus, det krävs vilja och det krävs att man har ett jävligt super team med sig i båten. Och det har jag haft! Utan nya redaktören, korrekturläsaren, sättaren så hade det aldrig gått vägen till där jag är idag. Klicka på bilderna så blir de läsbara.

Jag ÄR i mål

Idag skickades sättnings-filerna till tryckeriet, det finns ingen återvändo och det känns väldigt gött🙏

Det sista ordet blev

Varje boks sista ord skriver jag ut och ramar in.
Ikväll har jag bokat bord för mig och min man, vi ska äta ute och det är jag som bjuder, för det ÄR han verkligen värd ❤