WARNING WARNING!!! För starka bilder. #STÅUPP

Under ca sex-års tid har jag arbetat med den verklighetsbaserade kriminalromanen som gavs ut i början av oktober 2019. Först med ett digert researcharbete i sammanlagt 4,5 år och därefter 1,8 års skrivande. ”Någon” har uppenbart stört sig väldigt mycket på mitt arbete som författare under tiden jag jobbat med boken och tydligen även efter att boken skrevs. ”någon” har brutalt vid flertalet tillfällen velat skrämma mig och skada mig kroppsligen. Jag vill förtydliga redan här i början av detta inlägg, att jag mycket väl vet vem denna ”någon” ÄR. Det är därför jag skriver ”någon” med liten bokstav i hela inlägget. Vill inte förstora denna person, hellre tvärtom. Att till inte göra personen.

ALLT BÖRJAR år 2015 med telefonsamtal upprepade gånger efter midnatt från dolt nummer. ”någon” finns inte där då jag svarade.  Efter ett tjugotal av denna typ av samtal bestämde jag mig för att alltid svara med denna ”någons” eget förnamn. Redan efter två gånger så upphör de nattliga samtalen. Kunde möjligen denna ”någon” själv förstå att jag visste om vem det är som ringer?

Första gången jag blev varse om att ”någon” ville skada mig var 9 december 2016. Dagen då ”någons” sambo (som då för mig är en helt främmande människa) stormar fram emot mig och hotar att slå ihjäl mig med en motorcykelhjälm, som han har i sin hand. Platsen är på Vemdalskalets Torg, i Härjedalen.

Andra gången ringer denna ”någon” till ortopedavdelningen på Vrinnevisjukhuset och uppger sig vara min särbo, med önskemål om att avboka min sedan länge inbokade operationstid på grund av sjukdom. Allt genomskådas av en uppmärksam sjuksyster, och försöket misslyckas.

I februari 2019 grips denna ”någon” på sin egen garageuppfart av polisen. Efter två veckors spaning på ”någon” och dennes sambo. ”någon” anhålls, häktas och slutligen döms denna ”någon” till ett längre fängelsestraff (2 år, 6 månader). Samt att tillgångar för över 6,5 miljoner kronor tas ifrån ”någon”. ”någon” som vid de två tillfällen, som jag befann mig i rättegångssalen som åhörare, höjde rösten (skrek) samtidigt pekandes mot mig: ”Han där, författaren Stefan Di-Omnia har förstört mitt och min familjs liv, allt är hans fel!”

Som sagt, denna ”någon” döms till ett längre fängelsestraff. Kan det då vara mitt fel att denna ”någons” liv blivit förstört?
Trots domen släpps ”någon” på fri fot i juli 2019 i väntan på inställelse.

Tredje gången är den 19 september 2019, jag blir förföljd i bil av denna ”någon” i drygt 40 minuter under en körsträcka om 62 km. Förföljandet tar stopp i Husby då ”någon” luras in i ett återvändsgränd. Där “någon” identifieras, fotograferas och även fordonet med registreringsnumret hamnar på bild och vem som är ägaren kontrolleras. ”Någons” bror är ägare till bilen.

Fjärde gången är 22 september 2019, då ”någon” tre dygn efter förföljandet har lejt och förmått en så kallad ”hitman” att brutalt överfalla mig i garaget. Maskerad med rånarluva och beväpnad med batong. Strax innan kl 21 på söndagskvällen ringer en ung man och säger att han kört på min bil i garaget, han vill att jag omgående ska komma ner dit för att se på skadorna och skriva skadepapper. Han spelade stressad eftersom han hade bråttom till jobbet.

Då jag kommer ner till garaget finns ingen där, portarna är stängda och låsta, jag öppnar upp ena porten och tänder lyset i garaget. Samtidigt hörs en person komma springandes snett bakom mig nedför den ca 10–15 meter långa garagenedfarten. Jag hinner få en skymt av den svartklädda personen iklädd rånarluva, kort därefter träffar första slaget i bakhuvudets högra sida. Min enda tanke är att och det jag säger inom mig själv är stå upp, gå för helvete inte ner… Jag ställer upp mig med båda händerna mot väggen, bredbent med fötterna. Nästa slag slås rakt över höger axel. Tredje slaget tar på samma axel. Fjärde slaget träffar vänster överarm som känns som att den gick av. Jag vrider på huvudet för att se var personen befinner sig, träffas av femte slaget över näsan och vänster öga. Näsben och okben går av.    

klicka på bilderna om du vill se i större format.

Jag återupprepar för mig själv orden; stå upp, gå för helvete inte ner… Tittar personen i ögonen och min ilska börjar växa inom mig, här kan jag inte stå och ta mer stryk. Börjar gå emot personen och skriker; ”DITT FEGA JÄVLA KRÄK” Sjätte slaget slås typ som ett backhand slag och träffar mitt i pannan, jag fortsätter framåt och personen flyr springandes därifrån.

Känner då hur blodet rinner tar upp min telefon för att ta en bild för att se hur stora skadorna är. Bara att konstatera att någon uppenbart ville skada mig svårt, mindre än två veckor kvar till bokutgivningen. Jag hade varit borta i knappt fem minuter, gick ner i garaget fullt frisk och kom tillbaka till lägenheten helt sönderslagen. Inom loppet av några minuter så fanns fyra polisbilar och en ambulans på plats. Mig körde dem till sjukhuset efter att poliserna fotograferat mina skador, poliserna sökte igenom hela fastigheten inklusive garaget. Polisutredning pågår och är rubricerad som mordförsök.

Det blev närmare tre dygn på sjukhus, ett gäng antal röntgen togs, DT röntgen på hjärnan och ”vanlig” på arm och axel. Läkarna avrådde mig från att genomföra de två bokreleaserna, men då hade ”någon” uppnått sitt syfte och segern. Jag lämnar aldrig walkover! Båda bokreleaserna genomfördes och blev väldigt lyckade.

Då jag och min familj idag lever under utökat personskydd genom polisen så måste jag förhålla mig till vissa regler och får inte medverka på alla events som var inplanerade. Typ signeringar på ICA, bibliotek och hos vissa bokhandlare. Vilket givetvis är tråkigt från två håll, läsarna får inte träffa mig och jag får inte träffa läsarna. Läsare som oftast vill få sina böcker signerade. Vi (jag och förlaget) har försökt att lösa den biten på bästa sätt. Fram till och med året ut kommer signerade exemplar av kriminalromanen att säljas i förlagets egen webbutik. swish BOOKSTORE. Att swish betalning är det enda som gäller är för att priset på signerade exemplar ska kunna hållas i samma prisbild som vid signeringar ute i butik. Givetvis kommer vi förlänga möjligheterna till signerade exemplar om intresse finns från er läsare.

#STÅUPP skapade jag efter överfallet, detta med tanke på att jag givetvis själv drabbats av våldet. Att jag precis såsom du också ser att våldet i samhället hela tiden ökar. Barn och ungdomar som för ett tio år sedan var 6–10 år är idag grovt kriminella! Varför?

Är frågan vi alla bör ställa oss!

BRIS och #STÅUPP

På de båda bokreleaserna meddelade jag att från varje sålt exemplar av boken skänker jag som författare och EAST Förlag fem kronor till BRIS. Sålda exemplar räknas under tidsperioden 8 oktober 2019 till 31 december 2020. Utbetalningar till bris sker den 30 juni 2020 och 31 december 2020. Jag vill påpeka att BRIS inte är involverade i detta överhuvudtaget.

Inbetalning kommer ske på deras 90-konto: 90 15 04-1. Gåvan ges i #STÅUPP gåvonamn.

Varför BRIS?

Det finns ett barn vars pappa mördades sommaren 2013, barnet som lever sedan dess med denna ”någon”. Kan min bok hjälpa ett eller flera barn att få hjälp till att må lite bättre. Då är jag helt säker på att barnet kommer också bli en vuxen som också kommer må väldigt mycket bättre!

Köper du kriminalromanen KATTSTRYPAREN Rum 419 så kommer du, jag och förlaget att hjälpa barn. Delar du detta inlägg med alla dina vänner så ökar chansen att ännu fler barn inte om 7–10 år från nu är grovt kriminella.

INGA BARN SKA BLI EN BETALD MASKERAD ”HITMAN” med batong!

Signerade exemplar köper du i EAST Förlags swish BOOKSTORE HÄR

Ej signerade exemplar köper du hos BOKUS HÄR

Läs mer om BRIS HÄR

Jag hoppas att våldet som jag drabbades av den 22 september 2019 i garaget ska få en helt annat syfte och mål än det som ”någon” ville uppnå. Du kan göra så att den delen blir möjlig genom att dela detta inlägg!
              

Vänligen
Stefan Di-Omnia
Författare     

STEFANDI-OMNIA.COM