Så är måndagen här…

och äntligen en hel vecka av skrivande ligger framför mig.

Det finns inte så mycket bättre för mig än vetskapen om att jag nu har fem dagar att tillbringa i världen där längs vägen där de tre vännerna kämpar på med sitt. THEMIS är titeln på andra delen i serien. Ordet themis betyder överenskommelse/lag. I del två i serien syftar titeln THEMIS på betydelsen, överenskommelse. De tre vännerna bestämmer sig för framtiden på olika håll och sina syften med ingågna överenskommelser, som är personliga eller gemensamma. Oavsett vad, så handlar deras planering om pengar…

Carl-Magnus som gett sig in i en allians med Advokat Thom Åhlund, med en skriftlig överenskommelse bakom sin fars rygg. Ett avtal som helt strider mot sin fars önskemål. Ett avtal som har belagts med blodshämnd om det bryts av advokat Thom Åhlund. Men vad händer den dag Carl-Erik Mörner kommer på dem två i hans ögon förrädarna?

Jonathan som direkt efter minnesstunden i Årsunda kyrka satte sig på flyget till New York för att där slutföra sin överenskommelse. Det har gått åtta år sedan hans pappas stoft spreds i The Lake i Central Park, för första gången besöker han platsen, ståendes på The Bow Bridge hör han rösten kommandes bakom sin rygg, den som ställer frågan; ”Jonathan, is that really you?”

Drömmen om att bli ett välbetalt fotbollsproffs slogs sommaren 2004 i spillror för Sergio, allt handlar om pengar. När hans föräldrar inte har råd att betala hans resa till Göteborg för att medverka i Gothia cup. Cupen dit Milans talangscout skulle komma för att se honom i aktion på planen. Men han blev kvar hemma i lägenheten. Där han bestämde sig för att tjäna pengar, stora pengar. Hur eller på vad spelar ingen roll, överenskommelsen med sig själv är att han ska bli helt ekonomiskt oberoende. Hur det sker är inte det viktiga, bara att det sker!

Så nu är det bara för mig att fokusera, fortsätta att skriva enligt planen två kapitel varje vecka fram till den sista januari 2022 då redaktören ska jobba sig igenom hela manuset en första vända. Det är min deadline att hålla!

STEFANDI-OMNIA.COM