Som den spetsiga mässingsfärgade brevkniven tar sig in i advokaten Thom Åhlund…

Med ryggen vänd mot Thom lägger han ner diktafonen på skrivbordet bredvid den på bordet utplacerade spetsiga brevkniven i mässing. Kniven som han plockar upp och placerar dold i sin högra framficka. Vänder sig sakteliga om och nålar fast sina iskalla ögonen fyllda av inre vrede i Thoms skrämda flackande blick. Börjar utdraget att långsamt gå tillbaka mot fåtöljen.

Utdrag från råmanus till kapitel 12 av del 2 i serien Längs vägen dör vänskapen, del två med titeln THEMIS. Mötet som sker mellan Advokat Thom Åhlund och den sjuttonåriga Carl-Magnus Mörner.

Brevkniven i mässing har en stor betydelse för så många, och i stort sätt för hela serien. I den spontana vreden som den sjuttonåriga Carl-Magnus drabbas av finner han denna kniv som den enda utvägen, där och då.

Är det något som han inte klarar av att behärska sig över, är att bli utsatt för ett svek.

Skrivandet av manus sker nu fokuserat med att uppnå 2-3 skrivna kapitel i veckan, fram till 31 januari 2022. Då tar min redaktör Jenny över för den första genomgången och med förslag på redigering av manuset. Så det är nu en både spännande och rolig tid i mitt författarskap. Jenny var redaktör för Kattstryparen och är nu tillbaka i teamet runt mitt skrivande, vilket jag är överlycklig över.

Så var den nya bloggen invigd med sitt första inlägg och det kommer bli fler, jag lovar!